Un tanar avocat roman in Spania, premiat international

Joi, 24 Iulie 2014, ora 17:01
7426 citiri
Un tanar avocat roman in Spania, premiat international

Exista o multime de romani care uimesc o lume intreaga prin performante remarcabile in medicina, matematica, stiinte politice, economie, istorie, informatica sau biologie, iar dreptul nu face exceptie.

Un tanar avocat roman, stabilit in Spania, s-a aflat pe lista castigatorilor unui prestigios concurs de drept international - Premiul Juridic International ISDE (Institutul Superior de Drept si Economie) - la care au participat avocati de 16 nationalitati din lumea intreaga.

Alexandru Lazar s-a remarcat in acest an la categoria profesional (senior), ramura Drept International Privat si Public. Nu este insa prima reusita de acest fel pentru avocatul roman. In urma cu patru ani, Alexandru Lazar a fost cel mai tanar avocat premiat la cea de-a doua editie a Premiului Juridic International organizat de ISDE si FIA (Federatia Interamericana de Avocati - din aceasta federatie fac parte toate barourile de pe continentul american), ramura de Drept Fiscal.

Premiul Juridic International ISDE este unul dintre cele mai prestigioase premii juridice internationale. In putinii ani a castigat foarte mult prestigiu pentru ca, printre altele, are un juriu compus din cei mai de seama juristi (judecatori, decani de facultati, Managing Partners de la marile firme de avocatura nationale si internationale, precum Uria, Delloite, E&Y, Cuatrecasas, Clifford Chance, DLA Piper, CMS etc.), si pentru ca ISDE este una dintre cele mai recunoscute scoli de drept din lume.

"A primi acest premiu este o onoare pentru ca este o reflectie a activitatii ca jurist. La acest premiu se prezinta cei mai buni juristi iar juriul este format din cei mai prestigiosi si consacrati juristi. A primi acest premiu iti arata ca sutele/miile de ore de munca/studiu, dedicate lucrarii, au dat roade si ca ideile/solutiile propuse de tine sunt apreciate. De asemenea, a fost o onoare sa observ ca pe podium se afla alaturi de mine, premiat la categoria profesional (senior), ramura de Etica si Deontologie, un profesor care mi-a predat Drept Penal la Facultatea de Dreopt din Granada.

De asemenea, este o onoare si o bucurie pentru ca lucrarea a fost rodul muncii/studiului primei faze la Doctoratul in Drept Economic si al Afacerilor la ESADE. Lucrare pregatita si dizertata pentru prima faza a Doctoratului (corespunde acum, cu noul plan Bolognia, cu Masterul in Investigatie Juridica si Stiinte Juridice, ceea ce era inainte Diploma de Suficienta pentru Investigatie), trecand, dupa dizertatia acestei lucrari, ce a avut loc in mai 2014, in faza a doua, si finala a Doctoratului, cea de redactare a tezei doctorale unde am onoarea sa imi fie director de teza Prof. Dr. Javier Wenceslao Ibanez Jimenez (Universidad Pontificia Comillas ICAI-ICADE) si Co-Directori Prof. Dr. Sergio Llebaria Samper (ESADE) si Prof. Dr. Rebeca Carpi Marin (ESADE). Nu as fi putut sa duc la bun sfarsit lucrarea fara mentorii mei Prof. Dr. Sergio Llebaria Samper (Directorul lucrarii mele si Vice-Decan al Facultatii de Drept ESADE si directorul departamentului de drept privat ESADE) si Prof. Dr. Rebeca Carpi Marin (Directoarea Doctoratului in Drept ESADE), care m-au sprijinit, de la care am invatat si care mi-au aratat sa imi placa si mai mult dreptul.

De asemenea ar fi fost imposibil sa termin aceasta prima faza daca nu puteam conta cu sprijinul neconditionat al celei mai importante persoane pentru mine: sotia mea Octavia Radulescu, un exemplu de urmat ca jurist, ca avocata si doctoranda, si ca persoana. In acest proces alta parte importanta este sprijinul dat de catre parintii mei (cand spun parinti ma refer si la bunici) si de catre familia mea, atat cea naturala cat si cea prin alianta, dar si a prietenilor mei care m-au sprijinit fara sa stea pe ganduri. Nu in ultimul rand trebuie sa arat recunostinta fata de intelegerea de care dau dovada colegii de la Ramon y Cajal Abogados in privinta libertatii de a imi putea organiza timpul. In concluzie, familia trebuie sa te sprijine si sa inteleaga ca trebuie sa sacrifici weekend-uri pentru a studia. Iar eu am avut parte de acest sprijin total", a declarat Alexandru Lazar pentru Ziare.com.

Alexandru Lazar este avocat licentiat in Drept la Universitatea Granada Spania, Magna cum laudae la 13 materii. Master in Avocatie Internationala in cadrul ISDE Barcelona, Magna cum Laudae. Master in Drept International, Comert Exterior si Relatii Internationale in cadrul ISDE Barcelona (2011-2012). Din martie 2009 si pana in septembrie 2013 a fost Associate Lawyer la biroul international de avocatura Baker & McKenzie de unde a plecat, ca Senior Associate Lawyer, pentru a se incorpora unui nou proiect in cadrul prestigiosului birou spaniol de avocatura Ramon y Cajal Abogados.

In mai 2010, la Editia II a Premiul in Avocatie Internationala ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a primit premiul I la categoria Drept Fiscal, fiind cel mai tanar premiat (25 de ani). La Editia IV a Premiul in Avocatie Internationala ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a fost printre cei trei finalisti la categoria Drept International Privat. A publicat articole in reviste de specialitate din Romania ("Revista de Drept Comercial") si din Spania (Revista Iuris, Aranzadi, Mond Juridic ICAB).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#roman Spania avocat, #Alexandru Lazar premiat , #romani strainatate