Zeci de romani, ademeniti si exploatati in Dubai

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 08:03
5614 citiri
Zeci de romani, ademeniti si exploatati in Dubai
Foto: Arhiva

DIICOT a destructurat, luni, o retea infractionala suspectata ca a recrutat si exploatat 22 de romani in Emiratele Arabe Unite, unde oamenii ar fi fost obligati sa presteze servicii in interesul membrilor gruparii. Trei persoane au fost retinute in acest caz.

Din datele adunate de procurorii DIICOT rezulta ca, in perioada septembrie - decembrie 2013, membrii gruparii infractionale, respectiv trei romani si un italian, cu varste cuprinse intre 28 si 52 de ani, au recrutat, transportat si exploatat mai multe persoane de nationalitate romana in Emiratele Arabe Unite, potrivit unui comunicat al institutiei.

Muncitori romani exploatati pe un santier din Germania: Sunt conditii similare sclaviei

Recrutarea s-a realizat prin intermediul unei firme, care are sediu in Timisoara si al carei administrator este cetateanul italian. Acesta posta anunturi de angajare pe site-uri de profil si in ziarele locale din judetele Alba, Constanta, Dolj, Timis si Harghita.

"Victimelor - 22 identificate pana in prezent - le era prezentata o oferta de munca in domeniul constructiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe luna, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate si cazare intr-un loc decent.

Numai ca, potrivit anchetatorilor, odata ajunse in Dubai, persoanele erau cazate in conditii improprii si nu erau renumerate pentru serviciile prestate", se arata in documentul DIICOT.

Cipru: Muncitori romani, exploatati de patron

Gruparea infractionala a fost urmarita incepand cu luna ianuarie 2014, iar procurorii si politistii sustin ca membrii retelei "au comis infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, supunerea la munca fortata sau obligatorie, folosirea serviciilor unor persoane exploatate si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca".

Trei din cele patru persoane au fost retinute pentru 24 de ore, iar acum se afla in arestul IPJ Timis. Acestea urmeaza sa fie prezentate magistratilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii continua cercetarile, pentru a scoate la iveala intreaga activitate infractionala a celor patru.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#muncitori exploatati Dubai, #romani exploatati Dubai, #romani munca Emirate , #romani strainatate