Dosarul Motorina: Descoperire socanta in buncarul complicilor lui Codrut Marta

Sambata, 10 Mai 2014, ora 13:32
16380 citiri
Dosarul Motorina: Descoperire socanta in buncarul complicilor lui Codrut Marta

Agentii FBI au descoperit o avere intr-un buncar de pe proprietatea din Yelm, Washington, a cuplului de romani Radu si Diana Nemes, acuzati de evaziune fiscala de milioane de dolari in Dosarul Motorina si prinsi in luna martie de autoritatile americane.

Potrivit WP TV, acestia construisera un buncar subteran pe proprietatea de peste 2.000 de metri patrati unde locuiau si de unde au fost saltati.

In interiorul constructiei, anchetatorii au descoperit circa 2,7 milioane de dolari in monede de aur si argint, precum si mai multe arme, printre care patru pistoale si o mitraliera de tip AR-15.

Dosarul Motorina: Complicii lui Marta, extradati - detalii despre modul in care au cheltuit banii (Video)

Desi au fost prinsi de autoritatile americane inca din luna martie, abia de curand a fost extradata in Romania Diana Nemes, iar zilele acestea si sotul ei a acceptat sa fie extradat pentru a fi judecat in dosarul de coruptie.

Dosarul in care apare numele celor doi este acelasi in care a fost implicat si Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ex-presedinte ANAF, respectiv "Dosarul Motorina", in care 20 de persoane sunt cercetate pentru fapte de coruptie.

Radu si Diana Nemes, in complicitate cu fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar de la ANAF, au produs statului roman un prejudiciu de 53 de milioane de euro din vanzarea de produse petroliere.

Dosarul Motorina: Complicii lui Marta, prinsi in SUA - faceau parte dintr-o secta

Radu Nemes este acuzat ca a importat si a vandut in Romania aproximativ un milion de tone de motorina, prin intermediul unor societati fantoma deschise pe numele unor persoane fara adapost.

Diana Nemes, in prezent insarcinata in luna a opt-a, este acuzata ca ar fi ajutat la spalarea banilor obtinuti din vanzarea de motorina fara acciza prin intermediul mecanismului gandit de barbatul sau, transferandu-i in conturi din Dubai si, mai apoi, in Statele Unite.

Sotii Nemes ar fi fost ajutati in tot acest mecanism de reprezentanti ai autoritatilor fiscale din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Radu Diana Nemes buncar comoara, #avere complici Codrut Marta, #dosar Motorina sef cabinet Blejnar , #romani SUA