Mesajul romanilor din SUA si Canada: Ce le cer guvernantilor de la Bucuresti

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 17:00
8900 citiri
Mesajul romanilor din SUA si Canada: Ce le cer guvernantilor de la Bucuresti

Mai multi romani din SUA si Canada au semnat un apel catre guvernantii de la Bucuresti in care arata ca, odata cu alegerile prezidentiale din 16 noiembrie, perioada post-Ceausescu s-ar fi incheiat, iar guvernantii de la Bucuresti trebuie sa urmareasca noi obiective.

"Putem spune ca in sfarsit comunismul si securitatea au inceput sa piarda teren si influenta. Au mai ramas oportunistii si profitorii care au fraudat si infeudat tara (...) Noua situatie cere romanilor din Occident sa adopte si ei o noua atitudine. In acest scop, un grup de romani activi si responsabili din SUA si Canada propune dezbaterea obiectivelor urmarite in vederea cooperarii cu tara", se arata intr-un apel lansat de romani din SUA si Canada, preluat de Romanian Global News.

Semnatarii, care precizeaza ca in majoritatea lor au plecat din tara pentru ca au "urat comunismul" si au dorit sa traiasca si sa munceasca in libertate, sustin ca "singura alternativa este integrarea in Europa si cooperarea cu SUA" si adreseaza mai multe solicitari viitorului Guvern de la Bucuresti, printre care "sa promoveze in posturi de raspundere elemente necompromise, sa elimine si sa evite elementele corupte", dar si "sa pregateasca tineri pentru conducerea tarii in viitor".

Romanii din diaspora, scrisoare deschisa pentru Klaus Iohannis: Nu v-am dat un cec in alb

De asemenea, guvernantilor li se cere "sa cultive si sa mentina indentitatea natiunii romane" si "sa-i reprezentinte pe toti romanii indiferent unde s-ar afla in lume", dar si "sa militeze pentru a readuce acasa pamantul strabun aflat dincolo de Prut si sa sprijine minoritatile etnice romanesti din tarile vecine".

Cum se vede din SUA infrangerea lui Ponta in alegerile prezidentiale Interviu

In acest scop, semnatarii apelului se angajeaza sa isi ofere tot sprijinul si sa "faciliteze legaturile tarii cu cancelariile occidentale".

Apelul este semnat de: Nicholas Dima (Arizona), Valentin Tepordei (Virginia), Nicolae Popa (California), Lia Roberts (Nevada), Nicolae Moisidis (California), Alexandru Tomescu (Ontario, CA), Anca Popa (New Jersey), Napoleon Savescu (New York), Nicolas Buda (Florida), Liviu Cananau (Ontario, CA), Antonius Moisidis (California/Germania), Cristian Balan (Illinois), Grigore Culian (New York), Ion Dima (Illinois), Jan Lefter (New York), Vlad Spanu (Washington), Mihai Vinatoru (Carolina de Nord).

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...