O romanca elogiata de New York Times

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 10:28
4587 citiri
O romanca elogiata de New York Times
Foto: Facebook/Opera Nationala Bucuresti

Cotidianul New York Times a publicat saptamana aceasta un articol elogios la adresa balerinei Alina Cojocaru (foto) cu ocazia unei reprezentatii pe scena Rose Theater din New York.

Exista astazi o balerina mai larg apreciata decat Alina Cojocaru? Aceasta dansatoare de origine romana a fost instruita la Kiev, dar si-a desfasurat cea mai mare parte a carierei sale profesionale la Londra. Ea intruchipeaza fragilitatea si stralucirea lui Giselle, dar si farmecul care cucereste inimi al Aurorei ("Frumoasa Adormita"), cu o tehnica si stil care au pus in lumina multe alte roluri, scrie ziarul american.

Ca oaspete ocazional al Teatrului de Balet American (ABT), ea a aratat de multe ori calitati neegalate nici de mai stralucitoarea Natalia Osipova, nici de mai frumoasa Diana Vishneva, continua publicatia in articolul intitulat "Alina Cojocaru si Baletul Romanesc".

De altfel, despre spectacolul de la New York, care a promovat artisti ai Operei Nationale Romane, alaturi de nume consacrate precum Tamara Rojo (fosta prim-balerina, in prezent director artistic la Baletul National Englez) si Ulyana Lopatkina (Baletul Mariinsky), New York Times scrie ca acesta a parut menit in primul rand sa-i faca pe newyorkezi atenti la baletul romanesc.

Alina Cojocaru - "Frumoasa din padurea adormita" la Opera Regala de la Covent Garden

Evolutia Alinei Cojocaru in "Giselle", in topul celor mai bune dansuri ale deceniului

Semnatarul articolului aminteste ca, timp de 15 ani, Alina Cojocaru a fost artista reputata a Baletului Regal din Londra, iar din 2013 a dansat cu Baletul National Englez, iar logodnicul ei, Johan Kobborg - vedeta a Baletului Regal Danez a carui cariera l-a purtat, de asemenea, la Londra, cu Baletul Regal, de multe ori avand-o ca partenera pe Alina Cojocaru - este acum directorul artistic al Companiei de Balet a Operei Nationale Bucuresti.

Citește și:
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...