Ziare.com

Roman premiat pentru excelenta in cercetare, in SUA

de Florin Necula
Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 08:35

   

Roman premiat pentru excelenta in cercetare, in SUA
Un cercetator roman din cel mai mare centru medical al Statelor Unite ale Americii este premiat pentru excelenta in cercetare, fiindu-i recunoscute meritele in terapia experimentala.

Doctorul George Calin, profesor in departamentul de terapie experimentala la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center din Houston, este cel caruia i se va conferi premiul Julie si Ben Rogers pe anul 2013, care se acorda pentru excelenta in cercetare, se arata pe site-ul MD Anderson Cancer Center.

Premiul in valoare de 10.000 de dolari ii va fi acordat pe 27 septembrie si recunoaste meritele angajatilor institutiei care demonstreaza in mod consecvent excelenta in munca lor si devotament in misiunea MD Anderson de a lupta impotriva cancerului.

Scrisoarea unui cercetator roman din SUA: Orice dorinta de a ma reintoarce s-a spulberat!

De ce nu se intorc in tara cercetatorii romani - Interviu

George Calin lucreaza in cadrul MD Anderson din anul 2007, cu scopul de a-si transpune descoperirile stiintifice in aplicatii clinice. Romanul conduce un laborator in cadrul institutului, profilat pe terapie experimentala, in care au lucrat sau lucreaza si romani si in care se exploreaza noi optiuni terapeutice pentru pacientii bolnavi de cancer. Totodata, aici se studiaza rolul micrARN-urilor in declansarea, progresia si metastazele cancerului.

Cercetatorul roman a spus ca premiul este o mare onoare pentru el: "Ma simt mai obligat decat oricand sa cotinui sa descopar si sa pastrez in miscare stiinta in laboratorul meu, catre teritoriile neexplorate ale genomului uman".

Ce poate face diaspora pentru cercetarea romaneasca?

"Colaborarea este cheia pentru a face descoperiri de succes. Intr-o asemenea institutie precum MD Anderson, care este plina de cercetatori remarcabili, colaborarea vine in mod natural si imbunatateste semnificativ calitatea cercetarii mele", a mai afirmat profesorul.

Nascut, crescut si educat in Romania, in regimul comunist, George Calin are acum libertatea de a lucra dupa placul inimii.

"Stiu cum este sa conduci o cercetare intr-o societate totalitara inchisa, asa incat realizez cat de binecuvantat sunt si cu atat mai mult pretuiesc oportunitatile de colaborare remarcabile de aici", a precizat cercetatorul, potrivit sursei citate.

Povestea unui cercetator roman la Tokio - Ce se intampla in Romania ne descurajeaza sa ne intoarcem acasa

Totodata acesta crede cu tarie in importanta mentorilor. Laboratorul sau este deschis tinerilor oameni de stiinta si cercetatori din toata lumea, care sunt interesati de munca sa. A instruit pana in prezent mai mult de 20 de cercetatori - studenti, doctoranzi sau medici.

"Am avut norocul sa invat de la trei mentori - doctorul Dragos Stefanescu, Massimo Negrini si Carlo Croce - care mi-au profilat felul de a gandi, asa incat inteleg semnificatia calitatii de a fi mentor. Laboratorul meu este plin de studenti straluciti si muncitori, care cred in puterea stiintei hazardate si inteleg ca descoperirile majore vin din a gandi cu ani inaintea actualei stari de cunoastere stiintifica", a ma afirmat Calin.

Comunitatea cercetatorilor din Romania a invatat sa plece capul Interviu

Premiul pe care l-a castigat a fost instituit in anul 1987, de un fost membru al Consiliului de Vizitatori al MD Anderson Cancer Center, Regina Rogers, in onoarea parintilor sai, Julie si Ben Rogers, dar si in semn de apreciere pentru tratamentul pe care sora si mama sa l-au primit la institutie.

University of Texas MD Anderson Cancer Center este o institutie academica, dar si un centru de cercetare si tratament al cancerului, fiind localizat in Texas Medical Center din Houston, cel mai mare centru medical din lume. In 10 din ultimii 12 ani, inclusiv in anul 2013, MD Anderson s-a situat pe primul loc in topul celor mai bune spitale din lume pentru tratarea cancerului, potrivit US News&World Report.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2326 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sä te mändresti cu valorile plecate din tarä este o pläcere..

enormä..dezastru cu jeggoshi rämasi acasä... si nu vorbesc de cei cu scoalä putinä sau färä posibilitäti.
Mä refer mai mult la cei cu titluri false si in poziti de conducere in "elita" Romäniei
CÄND isi ea Romnul de ränd cei apartine????

 

Felicitari doctorului George Calin

pentru ceea ce a realizat.

Dar merita sa observam faptul ca multe dintre valorile recunoscute au fost educate in Romania inainte de '89 sau la inceputul anilor '90 :D

 

@Schmit

Poporul roman are multe valori, dar nu are conducatori. De-abia dupa ce se va scutura de pegra va arata lumii ceea ce poate.

 

@DR.STRANGELOVE

" va arata lumii ceea ce poate" Dacà vorbesti de lucruri bune ,asteptàm, cà restul am vàzut ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor