Romani arestati in SUA pentru frauda de peste un milion de dolari la bancomate

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 20:53
9415 citiri
Romani arestati in SUA pentru frauda de peste un milion de dolari la bancomate
Foto: prlog.org

Doi romani au fost arestati in Statele Unite ale Americii, statul New Jersey, dupa ce au fraudat mai multe bancomate, furand astfel peste un milion de dolari.

Cei doi barbati, imigranti ilegali in SUA, au fost acuzati ca au furat peste un milion de dolari si au fost arestati in localitatea Englewood, despre care politistii spun ca a fost cea mai afectata de escrocheriile romanilor, transmite North Jersey.

Constatin Ginga, in varsta de 52 de ani, si Marius Gheorghe Cotiga, in varsta de 34 de ani, au fost acuzati de furt, conspiratie la furt, precum si frauda cu carduri de credit.

Printre bancile preferate de cei doi hoti s-au numarat Citibank si TD Bank, insa este posibil ca si alte unitati bancare sa fi fost vizate de infractori, intr-o perioada de sase saptamani.

Romanii au instalat dispozitive speciale pe bancomate pentru a citi numerele de pe cardurile de credit sau de debit ale utilizatorilor, precum si o camera video minuscula deasupra tastaturii pentru a inregistra codurile PIN.

Suspectii, ale caror adrese nu sunt cunoscute, luau apoi carduri de cadouri goale din farmaciile din zona si descarcau informatiile furate din conturi pe cardurile respective, furand astfel sute sau mii de dolari deodata.

Ei au fost arestati duminica dimineata, dupa ce investigatorii Citibank au vazut un om suspect la un bancomat al bancii, chemand politia care a sosit in mai putin de un minut.

Ginga a fost arestat in banca, iar Cotiga a fost gasit in apropiere, intr-o dubita inchiriata in care se aflau 80 de carduri de cadouri frauduloase, 10.000 de dolari si un numar de obiecte pentru deghizari, precum peruci si mustati.

Barbatii sunt arestati si li s-a fixat o cautiune de 100.000 de dolari. Cei doi nu au cazier penal in Statele Unite ale Americii. Nu se stie daca acestia aveau legatura cu crima organizata.

Politistii au cerut tuturor celor care folosesc bancomate sa tina mana deasupra tastaturii in momentul in care tasteaza codul PIN, pentru a preveni astfel de infractiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani arestati SUA, #romani frauda bancara SUA, #romani furt bancomate SUA , #romani SUA