Romania, sarbatorita in inima New York-ului: Invitati de seama si zeci de mii de participanti asteptati

Duminica, 10 Mai 2015, ora 14:36
14440 citiri
Romania, sarbatorita in inima New York-ului: Invitati de seama si zeci de mii de participanti asteptati
Foto: Romania Broadway

Cea de-a XVI-a editie a Festivalului Ziua Romaniei pe Broadway va avea loc duminica, 10 mai 2015, in New York, pe Broadway, intre Liberty Street si Bowling Green Plaza.

Festivalul Romania Broadway este un eveniment istoric, unic si valoros, recunoscut de autoritatile statului si al orasului New York.

In anul 2010, guvernatorul David Paterson a proclamat luna mai, "Luna Traditiilor si Istoriei Romanesti" la New York si ziua de 1 mai, Ziua Romanilor la New York.

Tara noastra este singura din lume care isi serbeaza ziua pe celebrul bulevard Broadway si ca in fiecare an isi promoveaza valorile culturale.

Succesorul familiei Minovici, despre visul american si coruptia din Romania

Organziat de catre Fundatia "Fratii Minovici", in colaborare cu Institutul Cultural Roman, Camera de Comert Romano-Americana si Fundatia Culturala ZIUA USA, evenimentul gazduieste in acest an regiuna Botosani, Moldova si regiunea Banat.

Artisti, dansatori, muzicieni si mestesugari din Romania vor fi prezenti in fata unui public din peste o suta de tari, o buna parte turisti care pe langa participarea la festival vor vizita si perimetrul acestuia, care include Bursa New York (NYSE), Statuia Libertatii, 9/11 Memorial si World Trade Center.

Mai bine de 25.000 persoane sunt asteptate la eveniment, intr-un cadru autentic romanesc, in inima orasului New York.

Invitatul de de onoare si keynote speaker in acest an va fi Mike Turner, membru al Congresului American si Co-Presedinte al caucus-ul Romanei din Congresul Statelor Unite, Chairman al Delegatiei SUA si Presedinte al Ansamblului Parlamentar NATO pentru Europa.

De asemenea, la eveniment participa si lideri ai comunitatii romano-americane, artisti, muzicieni, politicieni, precum si mai multi oficiali americani.

Printre invitatii editiilor trecute se numara presedintii Ion Iliescu si Emil Constantinescu, Gen. Wesley Clark, Comandant Suprem al Fortelor NATO in Europa, Gheorghe Hagi, Ilie Nastase, regele Mihai al Romaniei, congresmana Loretta Sanchez, impreuna cu reprezentati ai statului si ai Primariei New York si multi alti demnitati si celebritati.

Festivalul Romania Broadway Editia XVI va fi mediatizat de canalale WNBC, WABC, FOX NEWS, WCBS, NY1, dar si de catre publicatia USA Today, precum si de alte outlet-uri de mass-media din Statele Unite.

Programul festivalului

Mai multe detalii despre eveniment, pe Romaniabroadway.com.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Romania Day Broadway 2015, #ziua Romaniei Broadway 2015 , #romani SUA