Alti 120 de rromi expulzati de Sarkozy vor ajunge joi in Romania

Joi, 26 August 2010, ora 10:33

   

Alti 120 de rromi expulzati de Sarkozy vor ajunge joi in Romania
120 de rromi, expulzati din taberele de nomazi din Franta, vor ajunge joi, la pranz, in Romania, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, din Bucuresti.

Nu sunt primii imigranti rromi expulzati din Franta, iar dupa numeroase reactii pro si contra si Comisia europeana a anuntat ca va adopta o pozitie oficiala in cursul saptamanii viitoare, informeaza Antena 3.

Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene, a anuntat miercuri ca a cerut o analiza a situatiei din Franta, in ceea ce priveste masurile luate in cazul rromilor, in special pentru a afla daca aceste masuri respecta legislatia europeana, dupa cum se arata intr-un comunicat al CE.

"Pe de o parte, recunosc ca este responsabilitatea statelor membre de a asigura ordinea publica si siguranta cetatenilor pe teritoriul national. Pe de alta parte, ma astept ca toate statele membre sa respecte regulile cu privire la libertatea de miscare, discriminare si valorile comune ale Uniunii Europene, in special cel pentru drepturile fundamentale, inclusiv drepturile minoritatilor", a declaarat Viviane Reding, potrivit comunicatului.

Pe de alta parte Franta a cerut Comisiei Europene sa oblige Romania sa opreasca fluxul de rromi care pleaca in strainatate si se pregateste sa propuna limitarea circulatiei romanilor si bulgarilor in Uniune.Sarkozy nu se lasa: expulzarea rromilor romani si bulgari va continua


In ciuda reactiilor care condamnau aceasta actiune, Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat miercuri, dupa prima reuniune de Guvern de dupa vacanta de vara, ca Parisul va continua politica privind rromii, in pofida controverselor.

Biserica Catolica din Romania se opune expulzarii rromilor din Franta


El a subliniat ca taberele de rromi reprezinta o sursa de infractionalitate, prostitutie, trafic de persoane si exploatarea copiilor.

Sarkozy a cerut echipei sale sa "nu fie distrasa de controversele inutile", a declarat ministrul imigratiei, Eric Besson, citat de BBC.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 781 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Sà ràdem cu chinezii ... :-))
Fr nu respectà drepturile omului :

http://www.lepost.fr/article/2010/08/25/2194869_roms-la-chine-accuse-la-france-de-ne-pas-respecter-les-droits-de-l-homme.html
Vasi
rank 5
E consecvent frantzuzul, chiar cand gresit decide!
Iar Romania iarasi se umple de corvide!
Noroc ca pan'la toamna se papa euroii
Si-odata cu cocorii, pleca-vor si cioroii!
geom
rank 2
Protestam vehement
Hai sa nu o dam cotita - daca eram in locul francezilor faceam la fel. Noua ne convine ca stau tiganii pe acolo -cu cat mai multi in Franta (Italia etc.), cu atat mai putini in Romania.
Protestam vehement impotriva expulzarii tiganilor - sa stea acolo! Sarkozy, esti un rasist!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor