Daily Express: Bande de copii rromi din Romania fac legea pe strazile britanice

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 10:32
4104 citiri
Daily Express: Bande de copii rromi din Romania fac legea pe strazile britanice

Copiii rromi de 5 ani vanduti in Romania ajung in Marea Britanie sa faca parte din bande, unde sub antrenati sistematic in "meserii" precum cea de hot de buzunare si alte asemenea.

Fiecare astfel de copil poate castiga in decurs de cativa ani, pana cand atinge varsta la care poate raspunde pentru faptele sale, 600.000 de lire sterline.

Copiii, vanduti in Romania de familii extrem de nevoiase, ajung sa fie cumparati de "baronii" din Marea Britanie, capii unor astfel de retele, cu pana la 16.000 de lire sterline. Sunt tinuti, conform cotidianului britanic Daily Express, in conditii mizere si speriati cu povesti care de care mai ingrozitoare legate de politistii britanici.

Astfel, li se spune ca odata ajunsi la politie, in regat, sunt torturati, ba chiar ca asistentii sociali le scot organe precum rinichii si le vand. Astfel, intotdeauna se intorc la "stapanii" lor, iar daca sunt prinsi, de frica, nu spun nimic. De altfel, multi nici nu stiu limba engleza.

Potentialul de castig al unui copil - 120.000 de lire sterline pe an

Detalii terifiante despre astfel de bande au iesit la iveala in urma unei investigatii in care a fost implicat Europolul, si, mai nou, Scotland Yard. Conform acestuia, fiecare astfel de copil are un potential de castig de 120.000 de litre sterline pe an. Exista bande unde sunt si cate 100 de copii.

Ceea ce inseamna ca gangsterii din Romania pot face si cate 12 milioane de lire sterline anual din "munca" copiilor din regat.

Nu putine sunt cazurile in care familiile nevoiase isi inchiriaza copiii pentru astfel de activitati, din lipsa de bani, devenind astfel partase la aceste afaceri ilegale.

Anul trecut, in octombrie, politia a descoperit si anihilat o astfel de banda, salvand 28 de copii de etnie rroma din Romania. Unii dintre copiii care traiau in conditii mizere in estul Londrei, in contrast izbitor cu capii afacerii din Romania, mai precis din Tandarei, nu aveau mai mult de 3 ani.

Din 2008, politistii britanici si cei romani au facut 126 de arestari in astfel de cazuri.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...