Daily Mail: Cersetor la Londra, de Craciun. Povestea unui cuplu de rromi romani

Vineri, 25 Decembrie 2015, ora 13:26
5545 citiri
Daily Mail: Cersetor la Londra, de Craciun. Povestea unui cuplu de rromi romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Un cuplu de rromi a zburat din Romania in Londra inainte de Craciun ca sa obtina niste bani din cersit, pentru rudele ramase acasa, transmite Daily Mail.

Ancuta si Petru Neagu au ajuns in capitala Marii Britanii, dupa ce au zburat cu o cursa low-cost, biletul costand doar 38 de lire sterline.

Insa dupa un weekend petrecut la cersit, cei doi au reusit sa stranga mai bine de 800 de lire. Toata suma a fost trimisa rudelor din tara, arata un reportaj realizat de Daily Mail.

La 25 de ani, Ancuta e insarcinata cu al cincilea copil. Mama ei, care sta in Iasi, are grija de cei patru nepoti ai sai.

Daily Mail: Povestea tulburatoare a unei cersetoare de 14 ani din Tandarei

Reporterul Daily Mail i-a oferit 10 lire, insa ea i-a explicat, prin intermediul translatorului, ca aceasta suma nu acopera nici macar taxa pentru transferul de bani in Romania.

"Copiilor mei le e foame si eu locuiesc cu mama, care e oarba. Nu exista locuri de munca pentru noi, tiganii, in Iasi si nu avem nicio sursa de venit", a mentionat femeia.

Jurnalistul a intrebat daca e mai profitabil sa cerseasca in Londra decat sa lucreze in Romania. Ancuta a precizat ca viata de cersetor nu e chiar atat de buna pe cat poate parea la prima vedere.

"Ne e foarte greu. Stam afara toata ziua, iar politia ne alearga mai mereu", a explicat femeia de etnie rroma. "Facem doar cativa banuti pe zi", a adaugat Ancuta.

Cei doi vor pleca acasa de Craciun, dar s-ar putea intoarce in preajma Anului Nou, cand magazinele londoneze sunt pline de turisti pregatiti sa cheltuie.

"E o perioada buna pentru noi sa venim sa cersim aici", a incheiat femeia.

#rromi cersit Londra, #rromi cersit Marea Britanie, #rromi Craciun cersit , #rromi strainatate