Ministrul francez de Interne si-a invatat lectia: Nu si-a schimbat parerea despre rromi, dar isi tine gura

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 16:34

   

Ministrul francez de Interne si-a invatat lectia: Nu si-a schimbat parerea despre rromi, dar isi tine gura
Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, si-a nuantat declaratiile la adresa integrarii rromilor.

Invitat intr-o emisiune la postul France Inter, Valls a revenit asupra declaratiilor ce au starnit un scandal in septembrie, scrie L'Express.

In ultimele sale declaratii, Valls pare a retracta cele spuse atunci cu privire la rromi. Fara a-si exprima regretul, ministru de Interne si-a nuantat declaratiile. "Doresc sa evit orice polemica pe acest subiect. Vad ca o fraza, un cuvant, pot fi foarte rapid instrumentalizate", a spus acesta, admitand ca "exista si familii rrome care au proiecte reale de integrare".

Manuel Valls a aratat ca nu a spus niciodata ca rromii nu au "vocatia de a se integra". "Cred ca francezii au inteles perfect ce spuneam", are acesta incredere. "In aceste tabere exista si familii de origine romana si bulgara care au proiecte reale de integrare in Franta. Bineinteles", a nuantat acesta.

Manuel Valls a continuat insa aratand ca "exista si multe familii care nu au acest tip de proiecte". Ministrul francez a clarificat si pozitia Guvernului: "Vom cauta raspunsuri la nivel european. Este vorba despre evacuarea taberelor ilegale, integrarea si reintoarcerea familiilor in tarile de origine. Trebuie sa se faca pe baza principiilor, fara polemici, pentru ca acestea sunt situatii foarte complexe".La 24 septembrie, Valls a declansat un scandal dupa ce a declarat ca rromii au "moduri de viata extrem de diferite de ale noastre si care sunt evident in conflict" si ca este "iluzoriu sa gandesti ca vom regla problemele populatiei rrome prin insertie".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1656 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CH 1291
rank 5
"Nu si-a schimbat parerea despre rromi, dar isi tine gura". Valls
este baiat destept!
Acuma ii trimite inapoi din cauza cailor ferate franceze; nu numai ca smanglesc sirmele de cupru, dar locuiesc cu puradeii la 10m de TGV!
Va dati seama, trece trenul la 200km/h si rromales sint imprastiati ca ciorile!
Le este si frica la mecanici...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor