Mircea Geoana: Reactia Romaniei in cazul rromilor expulzati din Franta este timida

Joi, 19 August 2010, ora 15:43

   

Mircea Geoana: Reactia Romaniei in cazul rromilor expulzati din Franta este timida
Reactia Romaniei in cazul rromilor din Franta este "palida, timida si neconvingatoare", sustine presedintele Senatului si fostul ministru de Externe, Mircea Geoana.

"Si nu vorbesc aici de declaratiile publice, pentru ca intre prieteni - iar Romania si Franta sunt prieteni vechi, de nadejde - cred ca acest subiect ar fi trebuit sa faca obiectul unei conversatii la nivelul cel mai inalt, intre presedintii celor doua tari, intre sefii diplomatiilor, intre ministrii Muncii, ministrii de Interne.

Daca este o problema de criza, si Franta pare sa fi declarat acest subiect o problema de criza - cred ca ar fi trebuit sa fie activate celule de criza, la nivelul celor doua guverne. Cred ca reactia Bucurestiului este palida si neconvingatoare", a declarat Mircea Geoana, la RFI.

Fostul lider PSD vede in repatrierea rromilor din Franta o rezolvare superficiala a problemei, in conditiile in care Parisul abordeaza problema intr-o maniera "mai musculara".

"Cred ca repatrierile nu rezolva decat superficial o problema, care este reala, pe care nu avem voie sa o subestimam sau ignoram. Cred ca aceasta maniera mai musculara, pe care autoritatile franceze incearca s-o aplice in general pe acest subiect are si o importanta componenta de politica interna franceza. Acest lucru este indubitabil", declara fostul diplomat, care recomanda ca Romania sa se implice in integrarea rromilor in societate.Potrivit acestuia, libera circulatie a scazut presiunea in interiorul societatii romanesti, pentru ca un numar mare de cetateni romani, nu numai rromi au plecat din tara.

"Milioane de romani si-au gasit un loc de munca, o activitate, in strainatate, in tari europene si atunci o parte dintre problemele structurale ale societatii romanesti au fost mai putin presante", conchide presedintele Senatului.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1056 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
antim
rank 5
Topiala ipocrit ce esti!
Cred ca din partea Domnului Baconschi a fost cea mai puternica reactie pe care un Ministru de rangul sau a avut-o in comparatie cu PSD sau PNL. Amintiti-va reactia lui Tariceanu cand romanii erau umiliti din cauza tiganilor, in Italia, de pilda. Felicitari Domnului Baconschi si mult succes in cariera politica viitoare pentru binele si imaginea Romaniei (Vs Rusia, de pilda). Unde ai fi vazut asa ceva pe timpul lui Ilici si Nastase?
ciuzda
rank 2
Preludiu?
"Bate saua( tiganii) sa priceapa iapa( alti colorati)".
giv
rank 5
Domnule Geoana va felicit!
Sustin opinia dumneavoastra intr-o reactia puternica in ceea ce priveste cetatenii romani nedreptatiti in afra granitelor.
Falciparium
rank 5
Domnule Geoana,
1. Detineti a doua pozitie in stat... ati putea sa spuneti ceva, sa protestati, nu credeti??? Din postura de presedinte al Senatului Romaniei.... Doar ca preferati sa criticati... este mai simplu asa...

2. Poate ca acum ar trebui sa puneti in practica ceea ce afirmati in urma cu 2-3 ani.... Sa dati cate 20 K euro pentru fiecare roman intors in tara.... si s-ar rezolva problemele...
nicusor1407
rank 1
ai dreptate
dar din cauza tiganilor multi romani sant marginalizati.ai vazut tigan muncind?sau sta cu mana intinsa la coltu strazi?
madajura
rank 2
sintem breji
Acest Baconschi, de care pomeneste antim si taica-so Basescu, o balbaie de nu se poate. Se dadura mari in muschi unde nu trebuia - vezi Rusia care ne va da peste bot de nu o sa ne vedem- iar cu Franta o molfaira pe tacute ca niste lasi subordonati
AG
rank 1
M-am uitat atent
N-am vazut viza lui Ponta pe comentariul lui Geoana, apropo dupa cum i-a trasat Ponta sarcinile,daca Geoana are probleme (chiar si de erectie?) trebuie sa le discute intai cu el, Mihaela va afla ulterior.
sanziana
rank 5
PSD pune pe altii sa vorbeasca, ca membrii partidului sunt extrem de furiosi, mai stii ce sunt in stare sa faca?
"Milioane de romani si-au gasit un loc de munca..." Numai ca tiganii expulzati isi cautau de lucru prin buzunarele si gentile francezilor.
Apropo de titlu: Ar putea Iliescu sa se intalneasca cu Sarkozy, s-ar intelege bine... Iliescu cu rude in Oltenita, Sarkozy cu rude in Ungaria...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor