O cafenea din Helsinki interzice accesul rromilor romani

Luni, 05 Martie 2012, ora 20:45

   

O cafenea din Helsinki interzice accesul rromilor romani
O organizatie pentru sprijinirea persoanelor fara adapost, "No Fixed Abode", care administreaza o cafenea din Helsinki, a decis sa nu mai permita rromilor romani accesul in local.

Pe usa cafenelei Kalkkers, situata in cartierul Vallila din Helsinki, a aparut un afis pe care scrie in limba romana ca nu mai este permis accesul rromilor romani, scrie Helsingin Sanomat.

Motivul acestei decizii a fost lipsa de spatiu, a informat asociatia. "Cafeneaua nu este, in primul rand, un loc de cazare", a afirmat Jussi Lehtonen, seful organizatiei.

La inceputul acestui an, Kalkkers a fost deschisa in fiecare noapte pentru persoanele fara adapost. "In acel moment am spus ca toata lumea poate veni daca nu se aglomereaza prea mult. Insa, la inceputul acestei luni, din ce in ce mai multi rromi au sosit in fiecare noapte", a mai spus el. Grupuri de peste zece rromi au petrecut nopti in cafenea, dormind pe jos si pe scaune.

Autoritatile finlandeze au deschis un centru de servicii pentru rromi in Kallio, care nu este insa deschis noaptea. In cadrul unei politici menite sa descurajeze practicarea cersetoriei, Helsinki nu ofera cazare pentru rromi.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1676 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dumnezeu e portocaliu
rank 5
in sfarsit
face si ioropa schimburi interculturale cu minoritarii
la mai multi si la mai mare
patriarhul
rank 5
Titlul corect:
O cafenea din Helsinki interzice accesul tziganilor romani.Si dati o tura peste Dunare,si vedeti ca ziaristii bulgari folosesc termenul corect si neaos de tzigan!Pe ei nu au reusit sa-i p.rosteasca sau sa-i cumpere alde Soros!
Deniutz
rank 4
Acceptabil *** / De acord ****
.
Prison
rank 1
Nordicii astia mai au de invatat istorie universala...
Ei au auzit de Tepes ca vampir dar nu stiu ce tactica eficienta aplica cersetorilor domnitorul roman. Ar trebui sa le deschida cineva ochii! Bine, mai au si ei cativa nepoti de nazisti pe-acolo care de-abia asteapta o scanteie ca sa cumpere din nou dusurile alea fara apa.
manea
rank 4
Finlandezii astia si metodele lor !
De aceea s-a imbacsit Europa, caci e prea permisiva .
Pana ce isi vor adapta metodele (si vor ajunge la cea ideala, gasita de-un scund mustacios in WW2)se vor trezi deja ocupati.Uitati-va ce-au facut teroreii+omidele puietoare :au ocupat spatiul profitand de sistemul flexibil, s-au inmultit ca nesimtitele ce sunt, si-au facut cocini/moschei unde-si miros labele din spate , apoi cer scoli in limba lu' Mahomed-Orbetele.
PS.Boicotatii daca nu doriti sa se aciuiasca si la noi , impreuna cu galbejitzii .
marin123
rank 5
De ce oare cersesc rromii?
Fiindca imparatii, regii si bulibasii cu palatele lor luxoase ii trimit obligatoriu la cersit in folasul lor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor