O frantuzoaica, in greva foamei pentru a-i sustine pe rromii expulzati

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 09:07

   

O frantuzoaica, in greva foamei pentru a-i sustine pe rromii expulzati
Frantuzoaica Nancy Bernad este o sustinatoare a rromilor expulzati din Franta si pentru a demonstra acest lucru a intrat in greva foamei.

Femeia a declarat ca este deja in cea de a 16-a zi fara mancare, informeaza Le Progres. Nancy Bernad are 54 de ani, este bolnava, iar starea sa a inceput sa se inrautateasca din momentul in care a inceput greva foamei.

Motivul protestului? "Legile segregationiste din Franta impotriva comunitatii rrome".

"Drepturile omului si cetateanului sunt incalcate si aceste legi au semnat condamnarea la moartea a comunitatii. Cu toate acestea, refuz sa fiu complicele unui sistem rasist si xenofob", a declarat frantuzoaica.

Aceasta a mentionat ca inainte de a se decide sa intre in greva foamei a fost activa in diverse asociatii, dar ca acolo mai mult se vorbeste decat sa se faca ceva si ca a vrut sa faca ceva si nu doar "bla bla"."Inainte de a incepe aceasta greva, am scris la sapte asociatii umanitare pentru a le informa cu privire la abordarea mea. Doar una, Vocea Rromilor, m-a contactat. De asemenea, am scris presedintelui si i-am spus ca mi-am pus viata in mainile sale. Nu am primit niciun raspuns", a mai spus Bernad.

Bernad este decisa sa mearga pana la capat cu actiunea sa. Nu a pus gura pe mancare, insa a baut apa si ceaiuri.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1363 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
valeria52
rank 4
se rezolva doamna
Iai pe toti chiar pe toti la tine acasa . Sa vedem atunci cum este. Nu mai astepta la mila publica . Traieste cu ei impreuna si apoi sa vorbesti. Ai declarat greva foamei hai sa fim seriosi ai facut-o sa apari in frunte . Cine te a contactat tot tigani. Asa ca iai femeie la tine acasa si ai grije de acesti bebelusi.
Stan
rank 5
Stimta Doamna Bernard, foarte noil gestul Dvoastra,
Dar stricati orzul pe gaste. "Beneficiarii" gestului Dvoastra nu-l merita catusi de putin.
Karen-X
rank 1
la cat de vopsita este cioara !!
pardon, am vrut sa spun 'stimabila doamna' , mai mult ca sigur ca este tiganca get-beget. Normal ca a intrat in greva foamei, nu mai are frati tigani pe langa ea sa ciordeasca si sa ii aduca de mancare. Deh ! scumpa mancarea, madam !!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor