Politician francez: Cercuri mafiote din Bucuresti dirijeaza retele infractionale in Franta

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 22:47
3615 citiri
Politician francez: Cercuri mafiote din Bucuresti dirijeaza retele infractionale in Franta

Cine nu vrea sa vada Parisul, sa viziteze muzeul Luvru, sa se urce pe turnul Eiffel sau sa se plimbe pe Champs Elisees? Insa aceasta excursie mult dorita de unii s-ar putea transforma repede intr-un cosmar: Parisul e plin de hotii din Europa de Est.

In Paris, acestia sunt peste tot - in fata tabloului Mona Lisa la Luvru, la coada la bilete la Turnul Eiffel, la metrou, in fata Palatului Versailles si in magazinele de pe Champs Elysee.

In timp ce turistii fac turul muzeelor sau, pur si simplu, asteapta la coada la bilete, sutii le sustrag cu lejeritate din genti banii, telefoanele mobile si alte lucruri de valoare. Infractorii din capitala Frantei s-au inmultit atat de mult, incat, in urma cu cateva luni, agentii de paza de la Luvru au intrat in greva, in semn de protest fata de infractionaliatea din zona, scrie Deutsche Welle.

Un copil "face" zilnic 200 - 300 de euro

De obicei, hotii fac parte din bande organizate care provin din Europa de Est. Aceste bande racoleaza tineri minori si chiar copii care sa comita infractiuni, pentru ca acestia nu pot fi acuzati penal. Deputatul parizian si fost secretar de stat pe probleme europene Pierre Lellouche spune ca este vorba despre tineri rromi din Europa de Est, care provin mai ales din Romania. Acestia traiesc in conditii mizere in suburbiile Parisului.

Acesti copii sunt fortati sa devina hoti, ei sunt victime ale unui sistem organizat, condus de cercuri mafiote din Bucuresti, spune politicianul. Potrivit spuselor sale, fiecare copil trimis sa-i jefuiasca pe turistii din Franta poate produce pe zi intre 200 si 300 euro net. Iar in capitala si in celelalte mari orase ale Frantei astfel de copii sunt cu miile.

Dupa romani, bosniacii

In afara "degetelor de leu" (se pare ca asa li se spune sutilor romani - n.red.) se intalnesc aici foarte multi infractori bosniaci. Cand tinerii suti nu reusesc sa-si ideplineasca norma, sunt pedepsiti in diferite moduri. Conform autoritatilor, un clan bosniac a reusit sa produca in doar un an 1,3 milioane de euro prin asemnea practici.

Metodele hotilor sunt multiple: tinere fete se strang in fata catedralei Notre Dame din Paris, cu scopul de a strange semnaturi pentru o cauza umanitara. In timp ce una dintre fete incearca sa-i convinga pe turisti sa semneze, atragandu-le atentia, alte doua fete "aduna" tot ce pot.

Fortele de ordine din Paris se plang ca bandele devin din ce in ce mai puternice si agresive. Guvernul francez a promis ca se vor lua masurile necesare, toata lumea asteptand sa vada rezultate concrete.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...