Presa franceza comenteaza discutiile de la Bucuresti privind rromii

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 13:44
2608 citiri
Presa franceza comenteaza discutiile de la Bucuresti privind rromii
Foto: Le Figaro

Discutiile franco-romane pe tema rromilor, desfasurate in cadrul vizitei la Bucuresti a ministrului Imigratiei, Eric Besson, si a secretarului de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, sunt prezentate pe larg in presa franceza.

Discutiile de joi de la Bucuresti intre oficialii francezi si oficialii romani pun capat unei "veri cam infierbantate" si marcheaza o revenire la "tonusul obisnuit" al relatiei bilaterale privilegiate dintre Romania si Franta.

Iata concluzia trasa de seful diplomatiei de la Bucuresti la finalul intrevederilor cu ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson si secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, comenteaza RFI.

Franta si Romania vor desfasura actiuni comune in privinta rromilor, scrie cotidianul Le Parisien, adaugand ca, afisand o "unitate regasita cu Romania", ministrul Imigratiei, Eric Besson, s-a aratat intransigent fata de expulzarea rromilor.

Potrivit cotidianului francez, romanii au pledat pentru a strategie europeana, singura in masura sa rezolve, "in mod durabil" problema rromilor.

"Parisul si Bucurestiul vor sa calmeze spiritele", titreaza si Le Figaro. Cele doua state "vor sa puna capat polemicilor sterile", ajungand la un acord de principiu. Vizita celor doi oficiali francezi la Bucuresti "a permis cel putin o decrispare a relatiilor bilaterale".

"Cine se asteapta la un meci Franta-Romania, in privinta rromilor, va pierde", este de parere semnatarul articolului din Liberation. Franta, careia Parlamentul European i-a cerut, joi, sa suspende imediat expulzarea rromilor, si-a aparat politica la Bucuresti.

Cei doi oficiali francezi, Eric Besson si Pierre Lellouche, au afisat unitate in pareri, la intalnirea cu ministrii de la Bucuresti, ambele parti fiind de acord ca trebuie sa "puna capat polemicilor sterile" in legatura cu expulzarea rromilor din Franta.

"Parisul cumpara tacerea Bucurestiului", titreaza Le Telegramme, adaugand ca Besson si secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, au obtinut o "relativa discretie a Guvernului roman", respectiv un plan de reintegrare a rromilor in tara lor de origine.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#rromi expulzare Franta, #vizita oficiali francezi Bucuresti , #rromi strainatate
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
"strategie europeana, singura in masura sa rezolve, "in mod durabil" problema rromilor. "
N
Noul_val_PSD
rank 1