Primar dintr-un oras german, exasperat de mizeria si criminalitatea provocate de rromii romani

Vineri, 01 Martie 2013, ora 21:28
7791 citiri
Primar dintr-un oras german, exasperat de mizeria si criminalitatea provocate de rromii romani

Primarul orasului Duisburg din Germania, Soeren Link, s-a plans intr-o emisiune de televiziune ca prezenta in localitate a imigrantilor romani si bulgari a dus la cresterea criminalitatii si a gradului de murdarie, dar si a costurilor primariei.

Link sustine ca imigrantii romani si bulgari provoaca o adevarata debandada in localitate, comit infractiuni si scot din conturile municipalitatii circa 17 milioane de euro anual pentru cheltuieli cu cazarea, procurarea de alimente si intretinerea ordinii publice in cartierul unde acestia s-au asezat, scrie publicatia britanica Daily Mail.

Duisburg, fosta citadela industriala pozitionata in apropiere de granita cu Olanda, se confrunta cu o escaladare a numarului de cazuri de prostitutie si jafuri dupa ce s-au deschis granitele pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, cele mai noi state membre UE, si mai ales incepand de anul trecut.

"Suntem puternic afectati", a declarat primarul Soeren Link, confirmand temerile Asociatiei Oraselor Germane, care a atras recent atentia asupra "nelinistilor sociale" cauzate de acesti "refugiati economic", mai scrie publicatia britanica.

Soeren Link a vorbit in emisiune despre "muntii de gunoi" ridicati in apropiere de cladirile in care s-au mutat imigrantii de etnie rroma, "mai inalti decat mine", a punctat el.

Primarul a mai spus ca rromii isi trimit copiii la furat, dar tot ei sunt cei care solicita ajutorul lunar pentru cresterea copilului, desi nu au un loc de munca, ajutor de peste 2.000 de euro.

"Ne costa milioane si ne vor costa si mai mult", a mai sustinut el, exprimandu-si opinia ca cei care cred ca problema va disparea pur si simplu au "ochii inchisi".

"Nu am provocat noi aceasta problema si nici nu o putem rezolva singuri", a mai sustinut Soeren Link.

Politia locala din mai multe orase din Germania a semnalat existenta unor grupari de crima organizata formata din cetateni rromi de nationalitate romana, femeile si copiii fiind trimisi la furat cu destinatii precise.

Conform datelor puse la dispozitie de autoritati, in 2007 in Germania erau 31.596 de imigranti din Romania si Bulgaria. Dupa intrarea lor in UE, in urmatorii trei ani, 83.000 de imigranti au sosit in Germania, iar doar in 2011 au mai sosit inca circa 64.000.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...