Ziare.com

Reding, despre rromi: Faptul ca Basescu a fost la summit arata ca Romania este parte a solutiei, nu a problemei

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 23:00

   

Reding, despre rromi: Faptul ca Basescu a fost la summit arata ca Romania este parte a solutiei, nu a problemei
Comisarul european Viviane Reding a declarat vineri, in marja celui de al 3-lea summit UE dedicat rromilor de la Bruxelles, ca i s-a parut foarte important, din punct de vedere simbolic, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost prezent la reuniune.

Presedintele roman Traian Basescu, singurul sef de stat sau de guvern prezent la eveniment, a avut inainte de a pleca de la summitul UE dedicat rromilor o scurta intrevedere cu comisarul european Viviane Reding. Potrivit acesteia, in cadrul intalnirii nu au fost discutate chestiuni legate de justitie, pe care Reding a precizat ca le discuta constant cu ministrul justitiei.

"Am discutat despre aceasta uriasa parte a populatiei Romaniei care este de origine rroma si despre necesitatea ca Romania sa faca multe eforturi pentru ca majoritatea acestor oameni sa poata fi integrati, pentru ca saracia sa nu mai fie o problema, pentru ca acesti oameni sa nu mai fie fortati, intr-un fel, sa paraseasca tara si sa poata continua sa traiasca unde s-au nascut", a declarat vicepresedinta CE, pentru presa romana din Bruxelles.

Basescu, despre rromi: Multi dintre cei integrati nu-si mai recunosc etnia

Viviane Reding a adaugat ca, din punctul ei de vedere, "a fost foarte important, din punct de vedere simbolic, ca presedintele a fost acolo, asta arata ca da, este un subiect, un concept si un angajament pe care Romania il ia foarte in serios".

"Presedintele a fost acolo, Romania este parte a solutiei si nu parte a problemei, acesta este mesajul meu si acum acest mesaj trebuie transformat in realitate", a mai spus comisarul european.

Intrebata daca Romania merge in directia cea buna in ceea ce priveste integrarea rromilor, comisarul european a subliniat ca exista progres "incet, incet" in toate statele si ca nu a vazut regres in niciuna dintre tarile UE in ultimul an.

"Am vazut regres timp de atatia si vad acum pentru prima data ca in toate tarile exista progres. Timid uneori, mai dedicat in alte cazuri, dar progres, iar asta imi da sperante ca lucrurile pot merge in directia cea buna", a incheiat Viviane Reding.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2760 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

As vrea

...sa vad o Romanie in care toti oameni , fara deosebit de origine ethnica , sa traiasca in pace, si sa aiba un nivel de viata decent. Vreau o Romanie prospera cu care sa ma mandresc pentru ca acolo m-am nascut , chear daca am creacut si trait in afara.

 
 

 

Basescu:"Cei integrati nu-si mai recunosc etnia"! So what????!

Ce urmarim: sa ii integram sau sa ii "stimulam" sa ramina tzigani in continuare ????????????

Basescu joaca la mai multe capete, ca de obicei, pentru ca are nevoie de voturile tziganilor.

Si daca nu isi mai recunosc etnia cu atit mai bine!

Iar cei care tin la etnia lor valea in India: acolo sint printre ai lor!!!!!!!!!!

oricum

- tot cu usd-u' vor vota !

bravo

subscriu.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor