Roman rapit in Burkina Faso - reactia lui Victor Ponta

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 23:55
4880 citiri
Roman rapit in Burkina Faso - reactia lui Victor Ponta
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat, sambata seara, ca i-a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, sa monitorizeze situatia romanului rapit in Burkina Faso si sa transmita informatiile atat lui cat si presedintelui Klaus Iohannis.

Roman rapit de persoane inarmate la granita cu Mali

"In legatura cu evenimentele din Burkina Faso, MAE a activat deja o celula de criza. Am cerut ministrului Bogdan Aurescu sa monitorizeze situatia si sa transmita informatiile disponibile catre mine si catre presedintele Klaus Iohannis", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Un agent de securitate roman, care are si cetatenie franceza, a fost rapit sambata de cinci persoane inarmate care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare in apropierea minei de mangan din Tambao, a declarat un oficial militar citat de Associated Press, potrivit Mediafax.

Romanul rapit la granita cu Mali, victima unui grup de teroristi. MAE a activat celula de criza - UPDATE

Rapitorii, probabil rebeli tuareg afiliati gruparii Al-Qaida in Maghrebul Islamic, l-ar fi dus in Mali sau in Niger, potrivit surselor citate de presa internationala.

Mina, care se afla in provincia Oudalan, in apropierea granitelor cu Mali si Niger, este exploatata de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania omului de afaceri roman Frank Timis.

Romanul rapit in Burkina Faso ar fi fost dus in Mali sau Niger. Atacatorii ar fi rebeli afiliati Al-Qaida

Un jandarm si un sofer au fost raniti in atac, a precizat oficialul militar. "Avem cateva informatii si suntem deja in teren. Cooperam cu Niger si Mali", a adaugat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#roman rapit Burkina Faso, #roman rapit Mali , #rromi strainatate