Romani condamnati pentru ca si-au trimis cei sapte copii la cersit in Londra

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 09:26
2365 citiri
Romani condamnati pentru ca si-au trimis cei sapte copii la cersit in Londra

Doi romani care si-au exploatat cei sapte copii trimitandu-i la cersit si furat in Londra au fost condamnati vineri la doi ani si jumatate inchisoare, dupa ce au pledat "vinovat" pentru cruzime fata de copii, frauda cu beneficii sociale, evaziune fiscala si spalare de bani.

Copiii au in prezent varste cuprinse intre 2 si 16 ani. Mama lor, Speranta Mihai, de 33 de ani, o femeie de etnie rroma, i-a luat la cersit si furat in tot sud-estul Angliei.

Activitatea era sistematica. Speranta Mihai a fost condamnata la doi ani si jumatate inchisoare impreuna cu sotul ei, Gheorghe Mihai, de 36 de ani. Amandoi au pledat "vinovat" pentru cruzime fata de copii, frauda cu beneficii sociale, evaziune fiscala si spalare de bani.

Sotii Mihai au fost arestati intr-un raid al politiei intreprins in zori in cadrul anchetei asupra celei mai mari retele de trafic cu persoane din Europa.

Reteaua are centrul la Tandarei, oraselul din care 1.000 de copii au fost traficati in intreaga Europa pentru a fi folositi drept paravan in scopul comiterii de fraude cu beneficii sociale, evaziune fiscala, cersetorie si furturi.

In anul care a precedat arestarea sa, Gheorghe Mihai, de 36 de ani, a trecut prin conturile sale din banca 47.000 de lire sterline, din care 35.000 de lire sterline le-a obtinut din credite, beneficii sociale si alte mijloace prin care a pagubit statul britanic.

Cand a descins politia in Berkshire, majoritatea copiilor au fost gasiti dormind pe jos si aproape neavand ce manca, relateaza The Guardian. Patru dintre copii au avut nevoie de tratament stomatologic, iar trei aveau paduchi.

Unul dintre copiii mai mici are cicatrice de la arsuri cu tigara si un altul avea o leziune. Copiii s-au ranit in timp ce erau in ingrijirea parintilor.

Acuzatii au negat faptul ca si-au adus copiii din Romania in scopul exploatarii, ei au spus ca au "mica lor afacere de familie". Speranta Mihai si-a luat copiii la cersit in Luton, Wembley, Southall, Soho, Hyde Park, Edgware Road si Oxford Street.

Niciunul dintre copii nu mergea la scoala. Cuplul a fost condamnat pentru cruzime fata de copii manifestata fie prin faptul ca nu i-au lasat la scoala, fie pentru ca ii obliga sa cerseasca, uneori chiar si 12 ore pe zi. Comportamentul lor se apropie chiar de "exploatare". Locul de cersit nu era acelasi, ci il schimbau in permanenta.

Copiii au fost dati acum in grija autoritatilor.

Traficantii estimeaza ca fiecare copil poate castiga 100.000 de lire pe an in Marea Britanie, scrie The Guardian amintind ca in ultimii ani au aparut dintre locuintele darapanate si noroiul din Tandarei nu mai putin de 100 de case mari si luxoase.

BBC spune ca sotii Mihai lucrau pentru banda din Tandarei. Ei au fost arestati la Slough, in Berkshire, in octombrie 2009, dupa ce au fost filati luni de zile.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#romani copii cersit Londra, #rromi cersit Londra , #rromi strainatate