Rromi in Franta: Ministrul Valls isi mentine pozitia anti-rromi si condamna criticile colegilor

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 13:42
1989 citiri
Rromi in Franta: Ministrul Valls isi mentine pozitia anti-rromi si condamna criticile colegilor

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, isi mentine pozitia ferma impotriva populatiei rrome si considera intolerabile declaratiile colegei sale de guvernare Cecile Duflot, ministrul Locuintelor.

Invitat intr-o emisiune la BFM Tv, Manuel Valls a atras atentia ca daca francezii vor dori sa joace rolul ingerului pazitor vor avea numai de pierdut, transmite Le Parisien.

"Este intolerabil sa fim de acord cu declaratiile ministrului Locuintelor, care spune ca 'punem in pericol pactul republican'. Sa folosim asemenea cuvinte inseamna ca ne jucam cu focul", a declarat Valls, in emisiunea de televiziune.

Franta: Coalitia aflata la guvernare, divizata in privinta evacuarii rromilor

De asemenea, ministrul francez de Interne a afirmat ca "a fi umanist, a fi de stanga, nu inseamna ca trebuie sa fii indiferent. (...) Ceea ce francezii ne cer este sa actionam, nu sa ne criticam intre noi", a subliniat Valls.

In ceea ce priveste responsabilitatea Europei in aceasta problema, ministrul francez a spus ca Uniunea finanteaza Romania, ci 22 de miliarde de euro pentru infrastructura si pentru gestionarea situatiei rromilor.

Mai mult, ministrul francez de Interne a spus ca aceasta nu este o problema exclusiv a francezilor, ci una care trebuie gestionata impreuna cu autoritatile din tara de origine a celor care conduc retele infractionale ce actioneaza in zonele turistice ale Parisului.

Cruciada ministrului Manuel Valls impotriva rromilor continua: Nu retrag nimic!

La 24 septembrie, ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat ca "modul de trai al rromilor este diferit de al nostru. Franta nu are vocatia de a primi toata mizeria din lume".

La doua zile, a venit si replica presedintelui Hollande, care ar fi spus, intr-un cerc restrans, ca "majoritatea rromilor au vocatia de a fi escortati in tara de origine" si ca "doar o minoritate dintre ei incearca sa se integreze".

Tot Hollande ar fi spus retoric: "Trebuie sa ne intrebam daca Franta are vocatia de a-i primi pe cei mai vulnerabili din lume", parafrazand cuvintele lui Michel Rocard din 1990 "Franta nu poate gazdui toata mizeria din lume".

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...