Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scene din Lumea a treia, la Londra - Rromii din Transilvania care traiesc in groapa de gunoi

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 15:33
4942 citiri
Scene din Lumea a treia, la Londra - Rromii din Transilvania care traiesc in groapa de gunoi
Foto: Daily Mail

Desi par a fi scene din Lumea a treia, imaginile sunt de fapt dintr-o suburbie a Londrei, unde un fost teren de fotbal a fost invadat de mai multe familii de rromi din Romania, care traiesc aici in adaposturi improvizate, situate langa o uriasa groapa de gunoi.

Mai multe de 50 de romani si-au facut baraci din lemne aruncate de altii, chiar in apropierea unor case de 400.00 de lire sterline ale britanicilor.

De 2 ani de zile, imigrantii din Transilvania s-au mutat in Hendon, Marea Britanie, pentru ca si-au gasit de lucru in Londra. Ei au marit gaurile din gardul ce imprejmuia fostul teren de fotbal, in ciuda avertismentelor scrise in romana, si s-au stabilit acolo, desi nu au electricitate, apa curenta sau grupuri sanitare.

In plus, "locuintele" lor se afla in apropierea unei gropi de gunoi care creste pe zi ce trece, in care ei cauta haine si lucruri pe care le-ar putea vinde, scrie Daily Mail.

Marea Britanie asteapta un aflux de imigranti din Romania si Bulgaria incepand cu 2014, cand li se ofera acces total pe piata muncii din aceasta tara, mai scriu jurnalistii englezi.

Desi politicienii de la Londra nu au facut publice estimari oficiale, gruparea MigrationWatch a estimat numarul lor la 50.000 pe an.

Tiberiu Bucur, in varsta de 26 de ani, locuieste intr-o "casa" de 1,8 m pe 3,6 m, impreuna cu nevasta sa si cu cei patru copii. El vine din orasul Brasov si castiga zilnic 40 de lire ca muncitor, in timp ce sotia lui lucreaza la o spalatorie, unde are un salariu zilnic de 30 de lire.

"Stiam de acest loc de mult timp. Am venit aici in urma cu o saptamana. Desi conditiile sunt mizere, castigam mai bine decat in tara noastra", a declarat sotia lui Tiberiu.

Ea le trimite bani si celor doi copii mai mici, care au ramas in Romania, cu restul familiei.

"Evident ca nimeni nu vrea sa traiasca asa, insa ni s-a spus ca cei din consiliul local vor sa scape de noi. Noi le-am transmis ca putem elimina gunoiul, dar ei vor doar sa scape de noi. Sobolanii pot fi o mare bataie de cap, dar ne sare in ajutor o pisica", a precizat femeia de etnie rroma.

Ea a mai spus ca politicienii locali ar trebui sa curete acest loc si a acuzat politistii de hartuire.

"Ne tot intreaba daca vrem sa plecam. Eu as vrea sa merg acasa, insa sunt aici ca sa muncesc. Mi-ar placea sa ne mutam cu totii in Marea Britanie, definitiv", a adaugat aceasta.

Rezidentii britanici care locuiesc langa acest loc sunt consternati de ideea ca rromii si-au facut tabara pe fostul teren de fotbal si acuza autoritatile de incompetenta.

Problema este ca pamantul a fost vandut, insa, din cauza unor litigii, dezvoltarea lui a fost tinuta in loc.

In plus, reprezentantii autoritatilor sustin ca au incercat sa evacueze zona, insa este datoria noului proprietar sa investeasca in securizarea terenului.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#rromi Marea Britanie, #rromi Londra groapa gunoi, #Daily Mail rromi Londra, #imigranti romani Marea Britanie , #rromi strainatate