Slovacia: Rromi handicapati din Romania s-au vindecat miraculos la... politie

Miercuri, 15 August 2012, ora 08:29
2657 citiri
Slovacia: Rromi handicapati din Romania s-au vindecat miraculos la... politie
Foto: Arhiva (Reuters)

Sistemul de supraveghere video cu circuit inchis de la politia orasului Nitra din Slovacia a inregistrat mai multe grupuri de rromi din Romania ce incercau sa-i momeasca pe localnici pentru a le da bani sustinand ca donatiile vor merge la o asociatie de surdomuti.

Rromii "se foloseau de o scrisoare conceputa de amatori cu siglele UNICEF, Crucii Rosii si Organizatiei Mondiale a Sanatatii ce preciza ca persoana ce colecta banii era handicapata. Ei abordau in special persoanele in varsta si au reusit sa ii insele pe multi prin campanii false de strangere de fonduri. Multi batrani au contribuit cu bancnote de 10 si 20 de euro din pensiile lor. Evident ca ei se bazau pe santaj emotional. Rromii nu puneau banii obtinuti necinstit in casetele pregatite dinainte, ci in sutiene si buzunarele din spate ale pantalonilor", a relatat marti agentia slovaca de presa TASR, citand politia locala.

"In ciuda barierelor lingvistice si a faptului ca se prezentau drept membri ai unei asociatii de surdomuti, toti rromii ajunsi la sectia de politie auzeau si vorbeau foarte bine... aducerea lor la politia orasului avand un efect de vindecare miraculoasa", se arata in comunicatul politiei locale.

Politia orasului a contactat de asemenea Politia de Frontiera si Politia pentru Straini. Avand in vedere principiul liberei circulatii a persoanelor in interiorul Uniunii Europene, Politia pentru Straini nu a fost in masura, cu toate acestea, sa actioneze in vreun fel impotriva rromilor veniti din Romania.

Ulterior, politia municipala i-a avertizat ca activitatile lor viitoare in oras vor fi monitorizate indeaproape.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#rromi romani handicapati Slovacia, #probleme rromi Romania Slovacia , #rromi strainatate