Tabara de rromi din Torino, incendiata dupa un denunt fals

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 09:46
2094 citiri
Tabara de rromi din Torino, incendiata dupa un denunt fals
Foto: EPA

O tabara de rromi din Torino a fost incendiata, dupa ce o fata de 16 ani a pretins ca a fost violata de doi dintre barbatii care locuiau in acel loc.

Adolescenta italiana, care a recunoscut ca a inventat povestea cu violul, a starnit o multime furioasa, care a incendiat tabara de rromi din Torino, potrivit The Guardian.

Sute de rezidenti ai cartierului Vallette, din suburbia orasului italian, au luat cu asalt strazile, sambata, pentru a protesta dupa ce fata a raportat ca a fost tarata in spatele unei cladiri si violata de doi barbati de etnie rroma.

Un grup de 50 de oameni, inarmati cu bate, pietre si materiale pirotehnice, a marsaluit catre o tabara de rromi din apropiere, unde a cerut tutoror femeilor si copiilor sa iasa, inainte de arunca petarde si de a incendia rulotele, colibele si masinile.

Tabara a fost evacuata cu cateva momente inainte de sosirea multimii si nu au fost inregistrate victime. Incendiul a distrus, insa, toata tabara. Pompierii s-au luptat cu flacarile timp de doua ore.

Doi oameni au fost arestati iar alti 20 vor fi investigati de politie.

Fratele fetei, care a venit o data cu politia, a anuntat ca aceasta a inventat povestea, dar a fost prea tarziu pentru a mai putea impiedica atacul. Acesta a sustinut initial varianta surorii sale, iar amandoi vor fi cercetati pentru declaratii false.

Fata a mintit ca a fost violata, dupa ce s-a culcat cu prietenul ei, desi promisese familiei ca va ramane virgina pana cand se va casatori, potritiv cotidianului La Repubblica.

Cartierul Vallette a fost construit in anii postbelici, pentru a usura acomodarea celor veniti din sudul Italiei sa munceasca in Torino. Cartierul se afla in apropierea noului stadion inaugurat de formatia Juventus Torino, in acest sezon.

Multimea furioasa a fost formata de suporterii duri ai formatiei italiene, care si-au castigat recent notorietate dupa remarci rasiste la adresa fotbalistului italian de culoare, Mario Balotelli.

Italia are o populatie numeroasa de rromi, unii dintre ei fiind italieni, iar o parte insemnata sosita din tari din Europa de Est, precum Romania si Bulgaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tabara rromi incendiata Torino, #tabara rromi incendiata, #rromi Italia, #rromi Torino , #rromi strainatate