The Telegraph: 200 de copii romani, transformati in hoti si cersetori in Marea Britanie

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 08:55
3771 citiri
The Telegraph: 200 de copii romani, transformati in hoti si cersetori in Marea Britanie
Foto: Telegraph

O banda de infractori romani care a furat aproape 200 de copii saraci si i-a dus in Marea Britanie pentru a-i transforma in hoti de buzunare sau cersetori a comparut, luni, in fata unul tribunal din Harghita.

Micutii au fost batuti si abuzati, iar unii dintre ei chiar mutilati pentru a inmuia inimile trecatorilor de la care cereau bani. Cei care nu furau si nici nu cerseau erau obligati se spele geamurile masinilor prin intersectii. Copiii predau, la sfarsitul zilei, toti banii "castigati" celor care controlau reteaua.

Procurorii au dezvaluit ca multi dintre copii - luati din cele mai sarace zone din Romania - au fost "scoliti" in de-ale hotiei, inainte de a fi dusi in Marea Britanie.

26 de barbati au comparut in fata unui tribunal din Harghita, fiind acuzati de spalare de bani, detinere de arme de foc, exploatare de copii si apartenenta la clanuri criminale. Acestia sunt originari din Tandarei, oras cu traditie in ce priveste exploatarea, in Marea Britanie, a copiilor, remarca The Telegraph, cotidianul britanic ce descrie amanuntit activitatea bandei de infractori judecate din Romania.

Acestia au intrat in atentia autoritatilor romane dupa ce, in mai multe comunitati de rromi din Tandarei, au inceput sa apara case de lux, construite de oameni care, aparent, nu aveau nici o sursa de venit.

Ancheta s-a extins si in Marea Britanie, cel putin 300 de ofiteri efectuand raiduri in Slough (Berkshire - Marea Britanie) si in Romania. In timpul acestora, au fost descoperite sute de arme de foc, inclusiv pusti de asalt AK-47 si lansatoare de grenade. Au mai fost confiscate bijuterii, masini de lux, dar si acte false pentru copiii care urmau sa ajunga in Marea Britanie.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind Constantin Radu, Nicolae Schian, Tase Dumitru - zis "Chinezul", Mircea Niculae si Gheorghe Ion Dragusin.

Articolul din "The Telegraph" este urmat de zeci de comentarii ale britanicilor, majoritatea dintre acestia cerand deportarea rromilor din Marea Britanie, dupa modelul francez.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#rromi Marea Britanie, #copii exploatati Marea Britanie, #proces trafic copii Marea Britanie , #rromi strainatate
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
"in mai multe comunitati de rromi din Tandarei, au inceput sa apara case de lux, construite de oameni care, aparent, nu aveau nici o sursa de venit."
Poza XERESS
XERESS
rank 3