Un deputat francez ataca Romania, pe tema rromilor: Flux de proportii intolerabile!

Marti, 21 Mai 2013, ora 15:25
2642 citiri
Un deputat francez ataca Romania, pe tema rromilor: Flux de proportii intolerabile!
Foto: Arhiva

Pierre Lellouche, deputat din partea UMP (partid de opozitie, al fostului presedinte Nicholas Sarkozy), a avut o interpelare, zilele trecute, in Adunarea Nationala, in care a atacat Romania si Bulgaria pentru fondurile uriase folosite pentru integrarea rromilor.

Intr-o interpelare adresata ministrului francez de Interne, Manuel Valls, Lellouche a spus ca Franta este "dezarmata" in fata libertatii de circulatie a romanilor si bulgarilor, potrivit transcriptului sedintei, postat pe site-ul Adunarii Nationale.

"Odata cu aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, in 2007, Franta se confrunta cu un aflux al populatiei rrome care ia proportii intolerabile. Familii intregi, sate intregi pleaca din tara lor de origine si se stabilesc pe pamant francez", a spus Lellouche.

Potrivit deputatului de opozitie, in prezent exista 30.000 de oameni care migreaza dintr-o tabara de imigranti in alta, pe teritoriul francez. Acestia ajung sa fure sau sa se prostitueze pentru a castiga bani.

"In fata acestor probleme, drepturile noastre de cetateni nu au nici o valoare pentru ca si ei sunt europeni.

Pe de alta parte, nimeni nu verifica respectarea dreptului de sedere de trei luni, iar minorii nu pot fi pedepsiti. Franta este neputincioasa", a mai spus deputatul.

Replica ministrului de Interne nu s-a lasat asteptata. "Dosarul rromilor, la fel ca si alte dosare, le-am mostenit de la conducerea anterioara pentru ca nu ati reusit sa le rezolvati.

Problema rromilor este tratata cu mult pragmatism si realism, trebuie sa respectam dreptul de circulatie si sa fim fermi, in acelasi timp", a spus Manuel Valls.

Oficialul francez a reamintit despre cooperarea dintre politia romana si cea franceza, care "a produs efecte pozitive".

#deputat francez rromi romani, #Pierre Lellouche rromi romani, #Pierre Lellouche atac Romania , #rromi strainatate