Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un reporter BBC, mai sa fie luat la bataie de rromii din Tandarei

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 20:38
4878 citiri
Un reporter BBC, mai sa fie luat la bataie de rromii din Tandarei
Foto: BBC

Reporterul de la BBC care a realizat un reportaj despre copiii de etnie rroma scosi la cersit pe strazile Londrei, era cat pe ce sa fie luat la bataie de un grup de rromi din judetul Ialomita.

John Sweeney a urmarit povestea micilor cersetori pana in Romania, in localitatea ialomiteana Tandarei. Insa in loc sa-si intregeasca materialul, reporterul britanic a fost obligat de imprejurari sa-si incheie aventura romaneasca mai repede decat se astepta, potrivit unui video postat de BBC.

Un reporter BBC pe urmele cersetorilor din Londra a descoperit viata lor secreta din Romania (Video).

Reporterul a vrut sa inteleaga cum se face ca un micut de patru ani de etnie rroma, din Romania, petrecea ore in sir cersind in Londra, in timp ce familia lui detinea doua case, printre care si una de lux, si o masina BMW.

Dar nici nu a apucat sa spuna bine "Hello", ca a fost izgonit de catre cei doi rromi din imagine: "Ce-ti trebuie? Du-te, du-te, du-te! Care e treaba? De ce filmati?".

Le-a aratat o poza cu un baietel care se afla in fata unei case si le-a spus ca nu este orice casa, ci ca este chiar cea in care stau ei. Apoi, i-a anuntat ca baiatul se afla la cersit, in Londra.

Probabil de frica sa nu ii fie inapoiat copilul, femeia a refuzat pana si sa se uite la poza, i-a spus ca nu este copilul lor si a continuat sa tipe - "De ce ai venit? Pleaca d-aici. Nu stim nimic. Nu mai filma" - si s-a repezit spre camera de luat vederi si a inceput sa o loveasca cu mainile.

Sotul femeii, ceva mai pasnic, a incercat sa o ia de brat si sa plece din fata aparatelor de filmat, dar fara sorti de izbanda. "Pe noi nu ne filma. Nu! Nu! Pleaca d-aici. Daca nu, iti sparg capul!", i-a strigat femeia de etnie rroma jurnalistului britanic, care nu mai prididea cu "Sorry. Excuse me, but...".

"Ce ai, ce ai? Nu mai filma. Du-te, du-te", a mai spus femeia. Imediat, s-a repezit asupra lui Sweeney si l-a imbrancit cu mainile in spate ca sa plece, cum i-a spus inca de cand s-au trezit cu el in fata casei.

Reporterul face haz de necaz de situatia in care se afla si comenteaza ca cei doi nu prea ii dau sansa sa le puna intrebari! Cu toate astea, refuza sa plece. Cel putin, pentru moment. Atunci, aceeasi femeie ii spune translatoarei care il insoteste pe englez sa-l ia de acolo. Daca nu, il bate si sparge camera.

Intr-un final, Sweeney le spune ca le respecta dorinta si ca gata, opreste filmarea si pleaca. Ceea ce s-a si intamplat.

John Sweeney a venit in Romania ca sa-i gaseasca pe parintii copiilor rromi care cersesc pe Oxford Street, din Londra. Conform materialului filmat, lung de peste 100 de ore, zeci de minori de etnie rroma cersesc zilnic pe strazile din capitala Marii Britanii .

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reporter BBC batut rromi, #BBC copii rromi, #reporter BBC Romania , #rromi strainatate