Guvernul da bani pentru programele destinate etnicilor romani din strainatate

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 08:23

   

Guvernul da bani pentru programele destinate etnicilor romani din strainatate
Guvernul aloca doua milioane de lei pentru programe destinate pastrarii identitatii etnice, lingvistice, culturale si religioase a comunitatilor romanesti din afara granitelor tarii potrivit unei hotarari publicate joi in Monitorul Oficial.

Banii provin din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului si sunt transferati in bugetul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, din cadrul Executivului, conform hotararii adoptate pe data de 7 septembrie.

La reuniunea anuala a Diplomatiei, presedintele Traian Basescu a pus accentul pe importanta consolidarii politicii referitoare la comunitatile romanesti din afara granitelor tarii.

"Lucrurile se misca intr-o directie buna si, ce este imbucurator, nu am mai auzit in ultimele 12 luni acuzatii de la organizatiile romanilor din afara frontierelor ca nu li se raspunde, ca este dezinteres la ambasade, ca este dezinteres la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.

Nu, aceste mesaje nu le-am mai auzit in ultimele 12 luni si va felicit pentru asta, multumindu-i si domnului secretar de stat Tomac (Eugen Tomac - n.r.) pentru pragmatismul pe care il are in dezvoltarea activitatilor Departamentului. Deci, consolidare pentru politica legata de romanii din afara frontierelor. Si aici tin sa remarc aportul extrem de bun pe care l-a avut Institutul Cultural Roman, prin promovarea unor acte culturale care consolideaza prezenta romaneasca in afara frontierelor", spunea Basescu.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1322 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
coltunimari
rank 5
hai sa radem....
cate comunitati din afara primesc un leu de la guvernul roman?incepen campania electorala?acei bani vor servi departamentului...pentru a se plimba prin lume..pe la asociatiile din diaspora...tot ce se face si s a facut a fost din donatii personale.uneori ajuta si primaria respectiva,unde e situata asociatia..
badea_cartan
rank 5
"conform hotararii adoptate pe data de 7 septembrie"...
...pentru ca, pe 5 septembrie (si mai inainte), papa de lucas, le ceruse deja:
http://voceadiasporei.mitropolia.eu/contact/#comment-166
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor