PSD Marea Britanie ii face campanie lui Ken Livingstone - TV Ziare.com

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 17:27
2295 citiri
PSD Marea Britanie ii face campanie lui Ken Livingstone - TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

PSD Marea Britanie participa activ la campania electorala a candidatului laburist pentru Primaria Londrei, in vederea alegerilor care vor avea loc in luna mai.

Alexandru Petrescu, presedinte PSD Anglia si vicepresedinte PSD Diaspora, a declarat, miercuri, la TV Ziare.com, ca in urma unei intalniri cu staff-ul lui Ken Linvingstone, care a avut loc la 14 februarie, s-a stabilit un plan de actiune pentru implicarea diasporei romanesti in realegerea acestuia.

"Candidatul laburist va face o serie de vizite electorale in parohiile romanesti, avem studenti romani care lucreaza la campania electorala a acestuia si, in general, incurajam toti romanii, indiferent de culoare politica, sa ajute la actiunea noastra", a spus Alexandru Petrescu.

Intrebat cate voturi i-ar putea aduce candidatului laburist, presedintele PSD Marea Britanie a raspuns ca nu stie acest lucru, dar in Londra si imprejurimi locuiesc 100.000 de romani, ale caror voturi ar putea conta.

Ken Livingstone este unul dintre cei mai populari politicieni din Marea Britanie, fost primar al Londrei timp de doua mandate si un suporter al implicarii comunitatilor etnice in conducerea administratiilor locale.

Pe de alta parte, cititorii Ziare.com au vrut sa afle cum se implica PSD Marea Britanie in rezolvarea problemelor rromilor, iar raspunsul reprezentantului social-democrat a fost acela ca intai ar trebui facut ceva pentru rromii de acasa, si apoi ar trebui sa fie discutata situatia rromilor din Marea Britanie.

"Situatia rromilor este o problema care trebuie privita la geneza. Ei sunt o minoritate care are o serie de provocari in fata si trebuie actionat putin la motivul pentru care rromii sunt asa cum sunt. Trebuie redirectionate fonduri pentru invatamant in tara lor si apoi putem discuta despre problema rromilor din Marea Britanie", a spus reprezentantul PSD.

In timpul emisiunii, Alexandru Petrescu a pledat pentru implicarea oamenilor de afaceri de origine romana in politica britanica, apreciind ca sustine conceptul de "politician-manager". "La fel ca si mine, sunt multi tineri romani care traiesc in strainatate si ii incurajez sa se implice in politica, in administratiile locale", a spus social democratul.

Despre demisia anuntata de Sorin Frunzaverde si plecarea acestuia la PNL, reprezentantul PSD nu a avut prea multe cuvinte de lauda.

"Eu nu pot sa spun ca am o parere pozitiva legata de demisia dlui Frunzaverde. Demisia sa trebuia sa apara mult mai devreme, sau putea sa-si dea demisia fara sa se inroleze in alt partid", a spus Alexandru Petrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PSD diaspora Alexandru Petrescu, #PSD campanie primarie Londra, #Alexandru Petrescu PSD Diaspora Marea Britanie , #stiri diaspora