Repatriere din Dubai: 130 de romani au fost adusi in tara cu o cursa speciala

Marti, 26 Mai 2020, ora 20:37
8957 citiri
Repatriere din Dubai: 130 de romani au fost adusi in tara cu o cursa speciala
Foto: Hepta.ro / Arhiva

Un numar de 130 de cetateni romani aflati temporar in Emiratele Arabe Unite, intre care persoane care si-au pierdut locul de munca si un caz medical urgent, au revenit in tara, marti, cu o cursa aeriana speciala.

"In continuarea demersurilor intreprinse pentru facilitarea revenirii in tara a cetatenilor romani aflati in strainatate si care au fost afectati de masurile de restrangere a transportului aerian adoptate in contextul gestionarii pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in cursul zilei de 26 mai, au revenit in tara 130 cetateni romani care se aflau pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ale Ministerului Afacerilor Interne", arata MAE.

Printre acestia sunt persoane care nu mai aveau mijloace pentru a-si prelungi sederea pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (inclusiv cetateni romani care si-au pierdut locul de munca), precum si un caz medical urgent.

Repatrierea a fost asigurata cu o cursa aeriana speciala, operata de o companie privata, pe ruta Dubai-Bucuresti.

Conform sursei citate, demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea in tara de resedinta pentru un cetatean indian, rezident in Romania, precum si pentru alti 4 cetateni straini (brazilian, tunisian, egiptean si ucrainean), membri de familie ai cetatenilor romani.

Cu aceeasi cursa aeriana a fost facilitata repatrierea si pentru 32 cetateni ai Republicii Moldova si un cetatean kazah, membru de familie, care si-au continuat deplasarea catre destinatie.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#repatriere Dubai, #romani Dubai, #munca Dubai , #stiri diaspora
Comentarii
Poza Neutru
Neutru
rank 5
...aflati temporara in Dubai...