Romania trimite in Republica Moldova un nou ajutor umanitar: combinezoane, masti si manusi in valoare de peste 11 milioane de lei

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 07:21
5540 citiri
Romania trimite in Republica Moldova un nou ajutor umanitar: combinezoane, masti si manusi in valoare de peste 11 milioane de lei

Romania acorda Republicii Moldova un nou ajutor umanitar constand in in echipamente medicale si de protectie pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Cu aceasta ocazie, la Chisinau va merge si ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care are programata si o intalnire cu Maia Sandu.

"Acest nou ajutor se inscrie in linia actiunii constante a Romaniei in beneficiul direct al cetatenilor Republicii Moldova in contextul pandemiei de COVID-19 si este acordat in implementarea pachetului de sprijin din partea Romaniei, prezentat public de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chisinau, la 29 decembrie 2020", a transmis Ministerul deExterne, printr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, programul ministrului va include intrevederi cu presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar si ministrul afacerilor externe si integrarii europene, Aureliu Ciocoi, precum si participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de Romania.

"Totodata, vizita reprezinta o ocazie de a reconfirma relatia speciala dintre cele doua state, precum si de a asigura cetatenii Republicii Moldova ca Romania ramane un partener solid, care isi mentine si onoreaza in mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discutii aflate pe agenda intrevederilor se numara stadiul relatiei bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum si continuarea parcursului european al Republicii Moldova si a procesului de reforme", a mai transmis MAE.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotararea nr. 10 privind acordarea de asistenta internationala cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenta cu produse, materiale si echipamente sanitare necesare in procesul de vaccinare si modificarea listei tarilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, aprobata prin HCNSU nr. 9 din 11.02.2021.

Potrivit acesteia Romania va furniza Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de masti chirurgicale, 100.000 de masti de protectie de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete si 100.000 de manusi de unica folosinta, in valoare de 11.188.600 lei.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...