Francezii se grăbesc să-i decidă soarta selecționerului Deschamps: ”Să terminăm povestea asta”

Joi, 22 Decembrie 2022, ora 16:56
2763 citiri
Francezii se grăbesc să-i decidă soarta selecționerului Deschamps: ”Să terminăm povestea asta”
Didier Deschamps

Preşedintele Federaţiei franceze de fotbal (FFF) se va întâlni săptămâna viitoare cu Didier Deschamps pentru a discuta despre viitorul acestuia ca selecţioner al echipei naţionale, scrie joi ziarul Ouest-France, citat de AFP la patru zile după ce "les Bleus" au fost învinşi de Argentina în finala Cupei Mondiale 2022.

Potrivit Ouest-France, Le Graet pare tentat să-i prelungească lui Deschamps contractul până la EURO 2024.

Aşa cum se întâmplă după fiecare mare competiţie de zece ani, de când Deschamps este selecţioner, cei doi se vor întâlni în oraşul Guingamp, în provincia Bretania, unde locuieşte Le Graet, pentru a face un bilanţ sportiv şi logistic şi a vorbi despre viitor.

Întâlnirea este prevăzută pentru săptămâna viitoare, a explicat Le Graet pentru cotidianul citat, fără să ofere o dată precisă. El vrea ca Deschamps să rămână în funcţie şi "să terminăm povestea asta înainte de sfârşitul anului".

"După părerea mea, vom rezolva asta la Guingamp. Dacă nu vrea să rămână, vom încheia foarte repede. Dacă vrea să rămână, vor fi nişte discuţii puţin mai lungi", a spus el.

Aflat la final de contract, Deschamps se simte bine ca selecţioner şi are cărţile în mână pentru a-şi prelungi înţelegerea, ţinând cont de succesul de la Mondialul 2022, unde Franţa a atins finala. Dar, potrivit L'Equipe, el ar putea cere un contract până la Cupa Mondială 2026.

"Şi de ce nu 2030?", a spus ironic Le Graet, care vrea mai întâi să vadă "cum ne gândim deja la Campionatul European din 2024". Mai ales că data corespunde încheierii celui de-al treilea şi ultim mandat al său la conducerea FFF.

Întrebat dacă va apela la Zinedine Zidane în cazul plecării lui Deschamps, Le Graet a răspuns: "Nu m-am gândit că Didier ar putea pleca (...) Didier şi-a făcut bine treaba, el are prioritate şi cred că ne vom înţelege."

Sub comanda lui Deschamps, Franţa a câştigat CM 2018, la doi ani după ce a disputat finala EURO 2016 pe teren propriu.

Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Didier Deschamps, #selectioner, #Campionatul Mondial , #Campionatul mondial 2022