Opt specialiști din sănătate judecați pentru moartea lui Maradona

Joi, 23 Iunie 2022, ora 12:31
1402 citiri
Opt specialiști din sănătate judecați pentru moartea lui Maradona
Diego Armando Maradona

Opt profesionişti din domeniul sănătăţii vor fi judecaţi în Argentina pentru omor din culpă cu circumstanţe agravante, la finalul anchetei privind moartea, în 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord a legendei fotbalului Diego Maradona, a anunţat miercuri un judecător, scrie lefigaro.fr.

Un judecător din San Isidro a confirmat procesul acestor profesionişti, inclusiv un neurochirurg şi un medic de familie, un medic clinician, un psihiatru, un psiholog, un manager de asistenţă medicală şi infirmieri.

Procuratura solicitase acest proces în aprilie, subliniind neajunsuri şi neglijenţă în îngrijirea fostei vedete. Maradona a murit în urma unui atac cardio-respirator pe 25 noiembrie 2020, singur, în patul său medical dintr-o reşedinţă din nordul Buenos Aires, în timp ce se recupera de la o intervenţie neurochirurgicală. A suferit de probleme cu rinichii şi ficatul, insuficienţă cardiacă, deteriorare neurologică şi dependenţă de alcool şi medicamente psihotrope.

Cei opt suspecţi vor fi judecaţi pentru „omucidere simplă”, infracţiune caracterizată atunci când o persoană săvârşeşte neglijenţă ştiind că poate cauza moartea cuiva. Aceştia riscă pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare, dar ar trebui să apară liberi la proces, deoarece parchetul din San Isidro nu a cerut niciodată arestarea preventivă a acestora.

Potrivit procurorilor, personalul din conducerea lui Maradona ar fi fost "protagonistul unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitar şi nechibzuit”, şi ar fi comis o "serie de improvizaţii, defectuozităţi şi lipsuri”.

Un raport de expertiză, în cadrul anchetei, a concluzionat că fostul jucător a fost „lăsat în voia soartei” de către echipa sa medicală, ducându-l la o agonie lentă. Psiholog, medic sau asistent medical, suspecţii au avut totul în timpul audierilor, şi-au apărat acţiunile, în cadrul domeniului lor de competenţă, la patul campionului. Leopoldo Luque, medic curant şi confident al lui Maradona care a apărut printre acuzaţi, a spus că este "mândru de ceea ce (el) a făcut", susţinând că "a încercat să-l ajute" pe Maradona. În această etapă nu a fost propusă o dată pentru desfăşurarea procesului.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Diego Maradona, #Diego Maradona Argentina, #maradona moarte ultimele clipe , #stiri Maradona