Cele mai populare trei diete ale anului 2022

Sambata, 17 Septembrie 2022, ora 05:00
2902 citiri
Cele mai populare trei diete ale anului 2022
Specialiștii susțin că soluția pentru a slăbi este să consumăm mai puține calorii decât are nevoie corpul nostru Pixabay

Toamna este un prilej bun pentru cei care vor să slăbească înainte de sărbători. Cum s-au terminat vacanțele, e mai ușor de ținut o dietă.

Specialiștii susțin că soluția pentru a slăbi este să consumăm mai puține calorii decât are nevoie corpul nostru. Acest lucru duce la un deficit caloric, forțând organismul să apeleze la depozitele de grăsime pentru energie. Sunt rezerve de energie pe care corpul le folosește atunci când nu mâncăm suficient.

Pe de altă parte, pentru a câștiga masă musculară, va trebui să mâncăm mai multe calorii decât are nevoie corpul pentru a putea construi mușchi mai mari și mai puternici.

Pentru cei care vor să slăbească, în 2022 sunt trei tendințe populare în materie de dietă.

Dieta paleo

Dieta paleo este o tendință a anului 2022, iar ideea din spatele dietei este de a mânca în mod similar cu modul în care mâncau strămoșii noștri paleolitici.

Dieta include pește, fructe, legume, carne slabă, semințe și nuci. Adică tipurile de alimente pe care le consumau vânătorii-culegători. Produsele lactate, cerealele, zaharurile rafinate, sarea și legumele sunt interzise, deoarece toate acestea au apărut după ce agricultura a fost inventată cu mii de ani în urmă.

Printre alte beneficii ale dietei paleo se numără:

  • O mai bună reglare a zahărului din sânge
  • Scăderea tensiunii arteriale
  • Controlul apetitului
  • Scăderea trigliceridelor

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați

Și dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt la modă anul acesta. În acest fel, puteți alege ce alimente puteți mânca. Cheia pentru a obține rezultatele dorite cu o dietă săracă în carbohidrați este controlul porțiilor. Tot trebuie să ajungeți la un deficit caloric pentru a vă forța organismul să apeleze la rezervele de grăsime.

O formulă bună pentru dietele sărace în carbohidrați este de 50 la sută legume fără amidon, 25 la sută proteine și 25 de carbohidrați. Acest lucru asigură faptul că organismul primește în continuare toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a rămâne sănătos, menținând în același timp un consum caloric scăzut.

Beneficiile dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați:

  • Aveți posibilitatea de a alege ce puteți sau nu puteți mânca.
  • Este o modalitate eficientă de a pierde în greutate.
  • Țintește grăsimea abdominală mai bine decât alte diete.
  • Crește nivelul colesterolului "bun".
  • Reduce glicemia și tensiunea arterială.
  • Poate fi terapeutică pentru tulburări cerebrale precum epilepsia.

Postul intermitent

Postul intermitent este una dintre cele mai populare tendințe alimentare din 2022, dar este mai mult decât o simplă dietă. Cercetările arată că intermittent fasting are și alte beneficii pe lângă faptul că te ajută să slăbești, cum ar fi îmbunătățirea sănătății creierului. Unele studii indică chiar că ar putea să prelungească durata de viață.

Postul intermitent constă în a controla momentul în care mănânci, în loc să te concentrezi pe consumarea unor lucruri specifice.

Există mai multe moduri de a aborda postul intermitent. Pentru unii oameni, acesta presupune să postească timp de 16 ore zilnic, în timp ce alții postesc pentru perioade de 24 de ore de două ori pe săptămână.

Postul intermitent ar putea fi o tendință de dietă relativ nouă, dar imită modul în care oamenii trăiesc de mii de ani. Asta înseamnă că cei mai mulți oameni trebuiau să funcționeze pentru perioade îndelungate fără mâncare. A posti în mod regulat este mai natural pentru oameni decât a mânca trei sau patru mese pe zi.

Unele dintre cele mai populare moduri de a practica postul intermitent includ:

Metoda 16/8: Acesta este, fără îndoială, cel mai simplu mod de a face ca postul să facă parte din stilul tău de viață, mai ales dacă nu ești o persoană care să ia micul dejun. Practica implică postul pentru ferestre de 16 ore care includ timpul pe care îl petreceți dormind. Aveți o fereastră de opt ore pentru a consuma toate caloriile zilnice. Un exemplu al metodei 16-8 ar fi începerea postului în jurul orei 21:00 zilnic și încheierea lui la ora 13:00 a doua zi.

Metoda Eat Stop Eat: Cei mai mulți oameni vor considera că aceasta este o modalitate mai dificilă de a practica postul intermitent. Aceasta presupune să postiți pentru perioade de 24 de ore de două ori pe săptămână.

Metoda dietei 5 2: Aceasta este o versiune simplificată a metodei mănâncă-stop-mănâncă. În loc să postiți timp de 24 de ore de două ori pe săptămână, consumați aproximativ 600 de calorii în zilele de post. În restul săptămânii puteți mânca așa cum o faceți de obicei.

Beneficii:

  • Creșterea nivelului hormonului de creștere uman: poate crește nivelul de HGH de până la cinci ori. HGH ajută la creșterea musculară și la pierderea de grăsime.
  • Niveluri crescute de insulină: scade nivelul de insulină și îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Scăderea insulinei din sânge ajută la pierderea de grăsime și poate ajuta la inversarea prediabetului.
  • Repararea celulară îmbunătățită: Postul îndeamnă procesele de reparare celulară, cum ar fi autofagia.
  • Expresia genică îmbunătățită: poate provoca modificări ale genelor legate de sistemul imunitar și de longevitate. Cercetările arată că durata de viață a șobolanilor de laborator a crescut cu până la 83%.
  • Sănătatea creierului îmbunătățită: ajută la creșterea de noi celule nervoase, îmbunătățind funcția creierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
#dieta paleo, #intermitent fasting, #slabit, #dieta , #stiri life style