Medicii au descoperit 2 lucruri ce trebuie făcute regulat: Lipsa lor duce la boli de inimă, tulburări mintale și cancer

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 02:17
9077 citiri
Medicii au descoperit 2 lucruri ce trebuie făcute regulat: Lipsa lor duce la boli de inimă, tulburări mintale și cancer
Dieta sănătoasă și exercițiile fizice mențin sănătatea oamenilor FOTO / Fox

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Zaragoza din Spania, care a efectuat un amplu studiu publicat în revista Nutrients pe 29 mai 2023, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Experții au constatat că lipsa a doi factori din viața oamenilor pot duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare, tulburări mintale, diabet și chiar cancer, de-a lungul întregii vieți.

Impactul alimentației sănătoase și al exercițiilor fizice, doi factori cruciali, este esențial pentru sănătatea oamenilor, pe tot parcursul vieții. Apariția globalizării și schimbarea stilului de viață într-unul care include o dietă cu alimente ultra procesate și sedentarism, sunt factori mari de risc ce pot duce la apariția bolilor netransmisibile, potrivit News Medical.

Mai mulți factori negativi, precum alimentația nesănătoasă, transportul, progresele tehnologice, globalizarea și alegerile oamenilor, activitățile de petrecere a timpului liber, comportamentele și rutina au influențat creșterea riscului de apariție al bolilor cardiovasculare, diabetului, tulburărilor mintale și chiar a cancerului.

Atenție la consumul de cafea, avertizează medicii: De la câte cești băute zilnic riști să faci demență

Fazele copilăriei și adolescenței sunt esențiale în stabilirea obiceiurilor pe tot parcursul vieții pentru un stil de viață sănătos, iar dovezile sugerează că o copilărie constând din exerciții fizice regulate și obiceiuri alimentare sănătoase poate reduce riscul apariției diferitelor boli cronice la vârsta adultă.

O dietă care cuprinde cereale integrale, legume, fructe, produse lactate și proteine vegetale este esențială pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

Cu toate acestea, disponibilitatea tot mai mare a alimentelor nesănătoase, procesate și obiceiurile sedentare care rezultă din perioade lungi de utilizare a dispozitivelor electronice prezintă provocări substanțiale pentru realizarea acestor obiceiuri de viață sănătoase.

Studiul a arătat că obiceiurile sedentare și nivelurile scăzute de exercițiu sunt, de asemenea, asociate cu consumul de dulciuri, gustări și băuturi îndulcite cu zahăr în rândul copiilor de toate vârstele, ceea ce crește riscul de obezitate și boli cardiovasculare.

Misterul femeii care nu simte durerea

Cercetarea efectuată de oamenii de știință de la Universitatea Zaragoza din Spania a evidențiat că interacțiunea dintre cei doi factori cruciali pentru sănătate – dieta sănătoasă și exercițiile fizice regulate – joacă un rol vital în prevenirea bolilor netrasnmisibile.

Cercetările sugerează că aderarea la alegerile unui stil de viață sănătos scade odată cu vârsta, iar schimbările fiziologice asociate îmbătrânirii reduc și mai mult mobilitatea și independența necesare pentru autoîngrijire și obiceiuri sănătoase.

Studiul a arătat că persoanele în vârstă active prezintă o prevalență mai scăzută a hipertensiunii arteriale și a obezității abdominale, evidențiind nevoia de a menține obiceiuri sănătoase pe tot parcursul vieții.

Activitatea fizică este, de asemenea, strâns legată de sănătatea mintală, studiile raportând markeri inflamatori mai mici și depresie asociate cu exercițiile fizice la persoanele în vârstă.

Un doctor celebru spune cum poți sta departe de cancer și atac de cord: Trei alimente sunt soluția salvatoare VIDEO
Un doctor celebru spune cum poți sta departe de cancer și atac de cord: Trei alimente sunt soluția salvatoare VIDEO
Doctorul britanic celebru, Michael Mosley, a prezentat în recentul episod din podcast-ul BBC Sounds, câteva sfaturi importante pentru sănătatea oamenilor, prezentate în cartea sa. Expertul a...
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. "Întrunit în şedinţă...
#dieta sanatoasa, #exercitii fizice, #alimentatie sanatoasa, #mentinere sanatate sfaturi, #sfaturi sanatate, #boli cardiovasculare, #tulburari mintale , #stiri externe