Cum slăbești fără sport. Depinde de numărul kilogramelor pe care vrei să le dai jos

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 04:30
8346 citiri
Cum slăbești fără sport. Depinde de numărul kilogramelor pe care vrei să le dai jos
Dietă și sport, combinația recomandată cel mai adesea pentru pierderea în greutate FOTO Unsplash

Când încercați să slăbiți, sunt mulți factori ce pot influența procesul. Deși combinația între dietă și exerciții fizice este adesea promovată ca fiind cea mai potrivită soluție, oamenii care nu sunt fani ai mișcării se întreabă dacă nu ar putea obține rezultate doar prin dietă.

Factorul care joacă cel mai mare rol în pierderea în greutate este menținerea unui deficit caloric consistent, potrivit healthline.com.

Cu alte cuvinte, înseamnă să consumați mai puține calorii decât ardeți zilnic. Acest obicei va determina pierderea în greutate deoarece corpul va arde depozitele de grăsime pentru a avea energie.

Numărul de calorii pe care trebuie să le consumați pentru a pierde în greutate este variabil și depinde de mulți factori, inclusiv sexul, înălțimea, greutatea și alți factori genetici.

Strategii populare pentru pierderea în greutate:

  • Diete sărace în carbohidrați - limitarea aportului de carbohidrați la 50-150 de grame pe zi.
  • Dietele ketogenice - aport foarte scăzut de carbohidrați, sub 50 de grame pe zi.
  • Diete bogate în proteine - Aportul de proteine ​​de 0,5–0,7 grame pe kilogram (1,2–1,6 grame pe kg) pe zi.

Atunci când încercați să slăbiți, exercițiile cardio precum alergarea, înotul și ciclismul sunt adesea preferate în detrimentul exercițiilor de rezistență, deoarece tind să ardă mai multe calorii.

Acestea fiind spuse, pentru un program de antrenament bine echilibrat, efectuarea atât a antrenamentelor cardio, cât și a celor de rezistență oferă cele mai bune rezultate.

Poți să slăbești doar prin dietă?

Deși dieta și exercițiile fizice sunt cel mai adesea combinate pentru a ajuta la pierderea în greutate, unii oameni aleg să se concentreze numai asupra dietei. Acest lucru vine cu mai multe beneficii.

Adesea procesul de pierdere în greutate devine copleșitor, mai ales dacă doriți să scăpați de multe kilograme. Deși exercițiile fizice sunt importante, dacă le excludeți, veți acorda întreaga atenție nutriției. Astfel, există șanse mai mari să respectați cu rigurozitate dieta. În faza inițială, puteți pierde kilograme doar prin dietă. Totuși, s-ar putea să fie greu să treceți ulterior de un anumit prag fără sport.

Odată ce ați stabilit o rutină alimentară solidă, puteți adăuga treptat exerciții fizice pentru a progresa.

Totuși, o astfel de strategie are și dezavantaje, principalul fiind că riscați să luați din nou în greutate după o perioadă. În plus, exercițiile fizice produc efecte metabolice importante, cum ar fi:

  • Îmbunătățirea masei musculare și osoase.
  • Îmbunătățirea sensibilității la insulină.
  • Prevenirea sindromului metabolic.

Acest lucru este deosebit de important pe măsură ce înaintați în vârstă deoarece atât masa musculară, cât și densitatea osoasă, încep să scadă lent după vârsta de 30 de ani.

În concluzie, puteți slăbi și doar prin dietă, fără exerciții fizice. Totuși, un factor important când luați această decizie este cât de mult doriți să slăbiți. Persoanele care doresc să slăbească între 4 și 7 kilograme își pot atinge obiectivul doar prin dietă. Dacă este vorba de un număr mai mare, atunci trebuie să adăugați și exerciții fizice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#dieta slabit, #sport, #dieta sanatoasa , #dieta