Ce spune Dănuț Lupu despre retrogradarea lui Dinamo: ”Mi-e rușine, dar nu de acum”

Marti, 31 Mai 2022, ora 18:36
2880 citiri
Ce spune Dănuț Lupu despre retrogradarea lui Dinamo: ”Mi-e rușine, dar nu de acum”
Dănuț Lupu

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu, campion cu Dinamo în 1990, a declarat, luni, pentru AGERPRES, comentând retrogradarea în Liga a II-a a formaţiei alb-roşii, că îi este ruşine, dar nu de eşecul din barajul cu Universitatea Cluj, ci de ceea ce se întâmplă la club de 3-4 ani.

"E un moment extrem de neplăcut din toate punctele de vedere. Îmi e ruşine, dar nu de acum că am retrogradat, ci de vreo 3-4 ani. Până la urma urmei să fim şi puţin realişti. De ce să fim supăraţi că am retrogradat? Pentru că dacă Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş nu aveau problemele alea noi nu mai apucam nici barajul ăsta cu 'U' Cluj să-l jucăm", a afirmat Lupu.

Fostul mijlocaş îşi doreşte ca echipa Dinamo, aflată acum în insolvenţă, să fie cât mai repede preluată de un investitor.

"Eu realizez ce se întâmplă, Dinamo a retrogradat şi va juca în Divizia B (n.r. - Liga a II-a). Eu tot spun de vreo şase luni că sper din tot sufletul ca în cel mai scurt timp să se găsească un investitor să vină şi să preia această echipă. Fără să investeşti nişte bani nu e nicio şansă, mi-e şi groază să mă gândesc", a spus el.

Întrebat dacă există riscul ca gruparea alb-roşie să se desfiinţeze, Dănuţ Lupu a răspuns: "Asta trebuie să spună domnul Zăvăleanu (n.r. - administratorul judiciar al clubului Dinamo Bucureşti, Răzvan Zăvăleanu), el are planul de reorganizare şi ştie cel mai bine. Nu cred că ştie cineva mai bine ca dânsul".

Dinamo Bucureşti a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare. Dinamo, care a evoluat neîntrerupt în primul eşalon din 1948, fusese învinsă în tur de Universitatea cu 2-0.

Formaţia alb-roşie, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se simte fotbalistul de la Poli Iași cu multiple fracturi craniene: ”Confuz și stare de somnolență”
Cum se simte fotbalistul de la Poli Iași cu multiple fracturi craniene: ”Confuz și stare de somnolență”
Clubul de fotbal Politehnica Iaşi anunţă că starea jucătorului Luca Mihai, accidentat grav duminică, în meciul cu Dinamo, este una stabilă, dar că acesta încă este confuz şi prezintă...
Ovidiu Hațegan, urecheat de șeful arbitrilor după ce a avantajat-o pe Dinamo: Trebuia roșu!
Ovidiu Hațegan, urecheat de șeful arbitrilor după ce a avantajat-o pe Dinamo: Trebuia roșu!
Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a făcut precizări ca urmare a fazei din minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – ACSM Politehnica Iaşi, disputată duminică, pe...
#Dinamo, #retrogradare, #liga 1, #Danut Lupu , #stiri fotbal