Dinamo, blat in Champions League: Cine recunoaste rusinea istorica

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 11:15
9165 citiri
Dinamo, blat in Champions League: Cine recunoaste rusinea istorica
Foto: DolceSport

Dinamo a ratat cea mai mare performanta europeana din ultimele doua decenii in urma unui blat rusinos.

"Ros-albii" au jucat in preliminariile Champions League impotriva celor de la Lazio si au fost eliminati dupa doua meciuri curioase. A fost 1-1 la Roma si 1-3 la Bucuresti, italienii marcand cele 3 goluri care i-au dus in grupele Ligii Campionilor in repriza secunda.

Dupa ce fostul dinamovist, Cristi Pulhac, a lasat sa se inteleaga faptul ca partida retur a fost aranjata, si alti fosti sau actuali "caini" au recunoscut mai mult sau mai putin direct blatul.

Unul dintre cele mai mari nume din istoria lui Dinamo, Cornel Dinu, la vremea respectiva administrator delegat al clubului, are convingerea ca disputa a fost aranjata si indica un prim vinovat, pe fundasul Vali Nastase, cel care a provocat penaltiul din care Lazio a egalat la 1.

"Am avut si eu totala convingere ca meciul a fost trantit pentru ca Lazio nu a jucat nimic in partida respectiva, desi Lotito se blindase. A venit la Bucuresti cu Pairetto, care era seful arbitrilor italieni si in acelasi timp era si la comisia de arbitri de la UEFA. L-am luat la misto la pauza: Ba, nu jucati nimic!

Cine avea autoritate asupra jucatorilor putea face asta. Sunt convins ca meciul cu Lazio a fost trantit. Coincidenta face ca a fost trantit de aceeasi persoana care mi-a trantit mie meciul cu Benfica din 1999, Vali Nastase. In minutul 44 cu Benfica a dat cu pumnul si a fost eliminat, am pierdut calificarea. Am aflat apoi ca un om din anturajul clubului si al jucatorilor s-a intalnit in ziua meciului la hotelul Crowne Plaza cu Jupp Heynckes care era antrenorul lui Benfica", a declarat Dinu pentru Prosport.

La randul sau, Vali Nastase sustine ca a fost fortat sa joace in acea partida de antrenorul de atunci al lui Dinamo, Mircea Rednic.

"Cred ca atunci nu trebuia sa joc. Intrebati-l pe Rednic, daca nu e pervers sau stramb, cate zile m-am antrenat eu la meciul respectiv. Eu am jucat in tur, pe 14, nu stiu cat, returul s-a jucat pe 28 august 2007, ca tin minte si data pentru ca pe mine ma doare. Am jucat in tur, am facut o ruptura fibrilara si nu m-am antrenat. Intrebati-l pe Rednic daca e adevarat ca nu m-am antrenat 10 zile. Cu cine am jucat eu la marcaj, nu mai tin minte. Cu Radu Stefan? Eu am jucat in dreapta si el in stanga, nu? M-a rugat Rednic, mai ca se ruga in genunchi sa joc meciul", sustine Nastase.

Antrenorul Mircea Rednic sustine ca, dimpotriva, jucatorul a insistat sa joace si afirma si el ca meciul Dinamo - Lazio a fost "dubios".

"Eu nu bag un jucator care nu spune ca e apt. Eu nu l-am bagat de capul meu, eu pregatisem meciul cu Ropotan fundas central. Vali trebuia sa fie titular, dar am avut accidentati. Il mai aveam doar pe Radu Stefan apt si pe Nastase, care nu se antrenase o saptamana. El mi-a cerut sa joace. A facut un test inainte de meci, nu l-am bagat eu.

Si mie mi s-a parut meciul retur dubios. Principala cauza a fost vanzarea lui Radu imediat dupa si tocmai la Lazio. Apoi, m-a surprins foarte tare ca Vali Nastase a fost adus peste mine de Cristi Borcea cu cateva saptamani inainte de meciurile cu Lazio. Eu l-am vrut pe Giani Kirita. Mai surprinzator a fost ca lui Vali Nastase i s-au dat 60.000 de euro cand a venit, la semnatura, dupa care a fost dat afara. Eu i-am zis lui Cristi Borcea: Nu se poate sa-i dai 60.000 de euro, asta ne-a ingropat. Cere-i macar jumatate din bani inapoi! Si el zice: Lasa, Mircea, ca e si el baiat amarat. Uite, il dam afara, il trimitem la Bistrita Mi-a zis asta cu lejeritate si la fel de lejer l-au lasat sa plece", a spus si Rednic.

Cele doua meciuri dintre Dinamo si Lazio din preliminariile Champions League sunt si acum privite cu multa durere de catre fanii "cainilor", care nu isi explica modul in care favoritii lor au ratat calificarea.

"Ros-albii" au facut un meci mare pe "Olimpico" din Roma, obtinand o remiza pretioasa, scor 1-1.

In returul de la Bucuresti, in fata unui stadion "Lia Manoliu" arhiplin, dinamovistii au deschis scorul prin Florin Bratu, conducand la pauza.

Dupa reluarea jocului, Vali Nastase a comis un penalti, iar Lazio a egalat, pentru ca apoi italienii sa mai inscrie de doua ori si sa isi asigure calificarea.

Fundasul a fost considerat responsabil de esec si a parasit imediat echipa, ajungand in Germania, la Eintracht Braunschweig. Un alt fundas dinamovist titular in acel meci, Stefan Radu, parasea si el "haita" dupa numai sase luni, destinatia fiind chiar Lazio Roma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dinamo blat Lazio, #Dinamo Lazio blat, #Dinamo blat Champions League , #Champions League