A fost sau n-a fost? Timisoara-Dinamo Zagreb suspectat de blat

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 07:21
1845 citiri
A fost sau n-a fost? Timisoara-Dinamo Zagreb suspectat de blat

La putin timp dupa ce UEFA a anuntat ca ancheteaza mai multe partide din cupele europene suspecte ca ar fi fost aranjate de pariori, Romania este aruncata in mijlocul acestui scandal.

Bomba a fost detonata joi seara, atunci cand a aparut informatia conform careia capitanul banatenilor, Dan Alexa, ar fi fost contactat de fostul arbitru Sorin Altmayer pentru a tranti meciul din grupele Europa League.

Fotbalistul marturiseste ca a fost socat in momentul in care i s-a promis jumatate de milion de euro pentru a facilita victoria croatilor.

"Cineva a venit la mine inainte de meciul cu Zagreb sa-mi ofere o suma de bani. Nu am apucat sa-l intreb de unde vin banii. Cel care mi-a facut propunerea e foarte cunoscut in Timisoara. Nici nu pot sa zic ce reactie am avut cand mi s-a propus. M-am simtit foarte jignit, l-am anuntat imediat pe Marian Iancu. Am fost socat, nu mi-a venit sa cred cand am auzit ce zicea omul acela", a spus Alexa la GSpTV.

Jurnalistii de la Fanatik dezvaluie si ce trebuia sa faca fotbalistul pentru a primi banii. Daca jocul ar fi fost echilibrat, Alexa urma sa comita un penalti iar dupa ce Dinamo Zagreb se impunea ar fi incasat 500.000 de euro.

FC Timisoara sustine, prin vocile lui Marian Iancu si Gheorghe Chivorchian, ca nu s-a problema ca partida disputata in data de 1 octombrie sa fi fost aranjata, desi banatenii au avut o evolutie modesta si au pierdut acasa cu scorul de 0-3.

Pariurile sportive infloresc in Romania

Nu ar fi pentru prima data cand pariorii sunt acuzati ca fac anumite jocuri in fotbalul mioritic. Imediat dupa ce directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a facut reclama unei case de pariuri mai multi oameni de fotbal l-au suspectat pe "Kaiser" de colaborare cu aceasta in afaceri nu tocmai curate.

Mai mult, Liga a II-a din tara noastra, divizie in care suspiciunile de blat apar etapa de etapa, este sponsorizata de o casa de pariuri iar Steaua Bucuresti, cel mai galonat club de fotbal de la noi, are inscris pe tricou numele altei companii ce se ocupa cu pariurile sportive.

Urmeaza ancheta UEFA

Cercetarile in acest caz sunt abia la inceput. Desi banatenii neaga cu vehementa orice aluzie la jocuri necurate forul continental va deschide totusi o ancheta pentru a stabili clar ce s-a intamplat inaintea partidei din Europa League.

(M.D.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#blat Timisoara Dinamo Zagreb, #Alexa mafie pariuri , #Cupa Romaniei