Dinamo se delimiteaza oficial de scandarile rasiste ale fanilor

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 17:34
1185 citiri
Dinamo se delimiteaza oficial de scandarile rasiste ale fanilor

Dinamo Bucuresti a publicat pe site-ul oficial o scrisoare deschida adresata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si clubului Rapid.

Oficialii dinamovisti se delimiteaza de scandarile rasiste ale fanilor si face apel catre suporteri pentru a renunta la astfel de manifestari.

"Miercuri, la Pitesti, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, in prezenta suporterilor ambelor echipe, a avut loc meciul dintre Dinamo Bucuresti si Rapid Bucuresti, incheiat cu scorul de 4-2 in favoarea formatiei din Soseaua Stefan cel Mare. FC Dinamo Bucuresti, in calitate de organizator, a beneficiat de o foarte buna colaborare din partea clubului FC Arges si a altor factori care au contribuit la buna desfasurare a partidei.

In timpul meciului suporterii ambelor echipe au recurs la unele scandari pe care le dezaprobam! Ne delimitam fara echivoc de scandarile unor grupuri de spectatori, care au avut loc in zona rezervata suporterilor dinamovisti si care au fost interpretate ca avand un caracter discriminatoriu sau continand elemente rasiale. Facem precizarea ca un meci de fotbal prin natura sa reprezinta un eveniment in care participantii (spectatorii) nu sunt adeptii teoriei social-politice care sustine inegalitatea biologica si intelectuala a raselor umane.

FC Dinamo este strain de asemenea atitudini si face cunoscut public ca in randul angajatilor sai si a lotului de jucatori se regasesc cetateni de diferite etnii si ca nu practica nici o discriminare pe criterii etnice. Pe de alta parte, precizam ca intre suporterii echipei Dinamo, prezenti la meciuri sau in fata televizoarelor, se regasesc zeci de mii de cetateni care apartin altor etnii. Precizam inca o data ca scandarile reciproce ale suporterilor nostri si cei rapidisti apartin unui arsenal 'specific', nu au fost niciodata si nu se doresc a fi manifestari rasiale.

Cu toate acestea pentru a evita orice speculatii prezente sau viitoare, inclusiv din partea celor care nu stiu sa piarda, a se vedea conducerea FC Rapid, facem apel la suporterii dinamovisti sa renunte pe viitor la orice manifestare care ar putea fi interpretata in defavoarea lor sau a clubului", se arata in scrisoarea publicata de clubul Dinamo.

In timpul partidei Dinamo - Rapid, din Cupa Romaniei, suporterii "cainilor" au afisat mai multe mesaje cu tenta rasista, motiv pentru care giulestenii au depus un memoriu la Comisia de Disciplina.

Quarterly Report - Editia 4

Ce-a făcut campioana Dinamo în finala Cupei României. Urmează marea provocare europeană
Ce-a făcut campioana Dinamo în finala Cupei României. Urmează marea provocare europeană
Campioana Dinamo Bucureşti a câştigat duminică, pe teren propriu, al optulea trofeu Cupa României, după finala cu deţinătoarea trofeului, CSM Constanţa. Medalia de bronz a revenit echipei...
Hunedoara în sărbătoare. Imagini spectaculoase de la Castelul Corvinilor VIDEO
Hunedoara în sărbătoare. Imagini spectaculoase de la Castelul Corvinilor VIDEO
Jucătorii echipei Corvinul Hunedoara au dus Cupa României la Castelul Corvinilor, sâmbătă seară, după o paradă pe străzile oraşului, la care au fost prezente sute de persoane....
#Dinamo Bucuresti, #scandari rasiste, #cupa romaniei , #Cupa Romaniei