Dinamo, veste proasta de la comisia de licentiere: "Zero sanse!"

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 13:21
3563 citiri
Dinamo, veste proasta de la comisia de licentiere: "Zero sanse!"
Foto: Hepta.ro

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Viorel Duru, a declarat, marti, ca Dinamo nu are sanse sa obtina o derogare din partea UEFA pentru a putea participa in cupele europene sezonul viitor, deoarece nu exista un precedent.

"Regulamentul este clar. Sigur ca Dinamo poate face o cerere la UEFA si cei de acolo vor decide. Nu s-a schimbat nimic intre timp. Sigur ca Dinamo are dreptul sa depuna dosarul de licentiere daca va fi cazul la sfarsitul sezonului, numai ca nu o sa primeasca licenta pentru cupele europene.

Conform regulamentului, nu poate dovedi ca in ultimele 12 luni inainte de inceperea sezonului pentru care aplica nu a fost in insolventa. Dinamo a iesit din insolventa in septembrie, iar regula spune ca trebuia sa iasa inainte de luna mai. Singura sansa a lor, dar eu mi-am mai spus parerea si nu o schimb - adica zero sanse, sa faca o solicitare la UEFA si sa ceara o derogare de la aceasta regula.

Dar este fara precedent. Nu s-a intamplat pana acum ca UEFA sa dea o derogare de la aceasta regula. Dinamo poate trimite aceasta adresa la UEFA prin intermediul nostru, pentru ca nu poate sa se adreseze direct UEFA. Poate face o scrisoare catre UEFA, pe care noi sa o transmitem mai departe", a declarat Duru.

Dinamo a iesit din insolventa

Oficialul FRF a afirmat ca nu are cunostinta de schimbarea regulamentului, asa cum afirmase presedintele CFR Cluj Iuliu Muresan, in ceea ce priveste termenul de iesire din insolventa pana la depunerea dosarului de licentiere.

Conform regulamentului UEFA, in cazul in care echipa pregatita de Mircea Rednic va ocupa la finalul sezonului actual un loc de cupe europene, Dinamo nu ar avea dreptul sa obtina licenta UEFA, intrucat nu a iesit din starea de insolventa cu 12 luni inainte de inceperea sezonului 2016-2017.

Veste uriasa pentru echipele in insolventa din Liga 1: Ce a decis UEFA

Tribunalul Bucuresti a decis la 24 septembrie inchiderea procedurii de insolventa si reintroducerea in circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administreaza clubul de fotbal din Liga I. Dinamo este primul club din Romania care iese din insolventa si poate participa in cupele europene in sezonul 2017-2018.

Primul club de fotbal din Romania care a intrat in insolventa a fost FC Rapid, instanta admitand deschiderea procedurii de reorganizare la 7 decembrie 2012. Ulterior, alte opt cluburi de Liga I, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploiesti si FC Brasov au intrat in insolventa.

Dintre acestea, in momentul de fata doar trei mai activeaza in primul esalon, Dinamo, CFR Cluj si Petrolul. Gloria Bistrita si FC Vaslui au fost dezafiliate de Federatia Romana de Fotbal, iar Rapid, Universitatea Cluj, Otelul Galati si FC Brasov evolueaza in Liga a doua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dinamo iesire insolventa, #Dinamo participare cupe europene, #Dinamo participare UEFA, #Viorel Duru Dinamo, #Comisie Licentiere Dinamo , #Europa League