Derbi in Liga I: Dinamo - Steaua

Duminica, 04 Mai 2008, ora 15:25
3249 citiri
Derbi in Liga I: Dinamo - Steaua

Cea mai interesanta partida a finalului de sezon se joaca duminica seara de la ora 20.30, pe stadionul din Sos. Stefan cel Mare, intre Dinamo (locul 5 - 55 de puncte) si Steaua (locul 2 - 72 de puncte), un meci ce va putea fi urmarit in transmisiune directa, in format live-text pe siteul nostru.

Cele mai mari diferente de scor: in favoarea Stelei, in 4 aprilie 1998 Steaua - Dinamo 5-0, iar in favoarea lui Dinamo, in 1 octombrie 1951 Dinamo - CCA Bucuresti 6-2.

117 meciuri de campionat s-au disputat intre cele doua echipe bucurestene, singurele care au evoluat inca de la infiintare numai in prima liga. Dinamo sta mai bine la victorii cu 40, fata de cele 34 ale Stelei, in timp ce 43 de meciuri s-au incheiat la egalitate.

Probleme in cele doua echipe: Steaua - Trei jucatori suspendati si doi accidentati are Marius Lacatus pentru partida cu Dinamo. Plesan, Golanski si Goian nu vor putea evolua din cauza cumulului de cartonase galbene sau a suspendarilor, in timp ce Emeghara si Petre Marin sunt accidentati. Mirel Radoi nu este refacut in totalitate dar capitanul echipei din Ghencea va juca din primul minut cu Dinamo.

Dinamo - Ionel Danciulescu i-a asigurat pe suporteri ca va fi pe teren contra Stelei: "Sacrificiu, nesacrificiu, eu vreau sa joc. E meciul cu Steaua, principala rivala si trebuie sa fiu pe gazon. Sunt apt din punct de vedere fizic".

Echipe probabile

Dinamo: Lobont - Blay, Moti, Izvoreanu, Pulhac - Ad.Cristea, Vranjkovic, Margaritescu, C.Munteanu - Fl.Bratu, Danciulescu.

Antrenor: Cornel Talnar

Accidentati: Zicu, Pekaric

Steaua: Zapata - Nicolita, M.Radoi, Ghionea, Nesu - Ov.Petre, Lovin - Dayro Moreno, N.Dica, Mendoza - Pepe Moreno

Antrenor: Marius Lacatus

Accidentati: Emeghara, P.Marin / Suspendati: Golanski, D.Goian si Plesan

Dinamo a castigat meciul cu Rapid cu 2-1 si are acum ocazia sa salveze un sezon foarte slab. Intre cele doua echipe exista o mare rivalitate, iar pentru suporterii dinamovisti ar fi o imensa satisfactie daca Steaua va pierde titlu, datorita unui esec in Stefan cel Mare.

Arbitrul partidei va fi Alexandru Tudor, care revine in Liga I la un derbi important, dupa controversata partida dintre Steaua si CFR Cluj (3-1), fiind preferat de Ionut Lupescu pentru a conduce derbiul de duminica. El va fi ajutat de arbitrii asistenti Aurel Onita si Eduard Dumitrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri...
Antrenorul lui Dinamo, răspuns dur pentru fani și contestatari. Ce a răspuns acesta
Antrenorul lui Dinamo, răspuns dur pentru fani și contestatari. Ce a răspuns acesta
Antrenorul croat al celor de la Dinamo, Zeljko Kopic, și-a lăudat jucătorii după ultimul meci, terminat la egalitate, scor 1-1, cu FCU Craiova. Kopic a spus că nu a a greșit strategia...
#Dinamo, #Steaua, #Liga I , #Liga I