Liga 1: Dinamo bate "lanterna rosie" si se apropie de Europa League

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 22:25
2025 citiri
Liga 1: Dinamo bate "lanterna rosie" si se apropie de Europa League

Dinamo Bucuresti s-a impus cu 4-2 in meciul disputat, luni, pe teren propriu, cu formatia CS Turnu Severin, in epilogul etapei cu numarul 18 din Liga 1.

In fata unui stadion aproape gol, "cainii" au avut un start ezitant de partida si primele ocazii le-au apartinut celor de la Turnu Severin, iar acestia au deschis scorul in minutul 14, printr-o lovitura obtinuta si transformata de Neacsa.

Gazdele si-au reveinit cu greu dupa incasarea primului gol si au fost la un pas sa-l primeasca si pe al doilea, Koulibaly respingand in extremis de pe linia portii la sutul lui Vancea. Dinamovistii au reusit totusi sa egaleze cu zece minute inainte de pauza, cand Matei a scuturat plasa cu un sut la coltul lung.

"Cainii" au iesit cu alta atitudine de la vestiare si au castigat meciul in doar 11 minute, inscriind de trei ori pana in minutul 56. Danciulescu a marcat din pozitie centrala la doar trei minute de la reluare, Alexe a transformat un penalti dupa alte trei minute, iar Tucudean a dus scorul la 4-1 cu o reluare spectaculoasa din foarfeca.

Scorul final a fost stabilit de Joel Thomas cu noua minute inainte de final, cand rezerva severinenilor a inscris un gol de senzatie cu un sut plasat in vinclul portii lui Balgradean.

Dupa acest succes, Dinamo s-a pastrat pozitia a saptea in clasamentul Ligii 1, dar a egalat-o pe CFR Cluj la puncte si s-a apropiat la cinci lungimi de ultimul loc care duce in Europa League. De cealalta parte, CS Turnu Severin a ramas pe ultima treapa a ierarhiei, la opt puncte de salvare.

Echipele de start:

Dinamo Bucuresti: Balgradean - Rus, Luchin, Koulibaly, Pulhac - Galchev, Grigore - Matei, Danciulescu, Alexe - Tucudean;

Rezerve: Naumovski, Scutaru, Homei, Curtean, Filip, Axente, An.Cristea;

CS Turnu Severin: Marinescu - Mitici, Durimel, Dandea, Barry - Neacsa, Olah, Moutinho, Zaharia - Vancea, Dragalina;

Rezerve: Stetca, Giurgiu, Buleica, Patrascu, Thomas, Arnautu, Balau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dinamo victorie Turnu Severin, #Dinamo Europa League, #rezultate Liga 1, #Liga 1 etapa 18 , #Liga I