Adrian Porumboiu, despre cele doua faze care puteau intoarce soarta derbiului Dinamo - Steaua - Interviu

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 16:59
11248 citiri
Adrian Porumboiu, despre cele doua faze care puteau intoarce soarta derbiului Dinamo - Steaua - Interviu
Foto: Facebook/ FC Steaua Bucuresti

Fostul mare arbitru international Adrian Porumboiu este de parere ca Ovidiu Hategan trebuia sa acorde al doilea penalti Stelei, in minutul 19, la scorul de 1-0 pentru ros-albastri, in derbiul de miercuri seara cu Dinamo.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Porumboiu sustine ca Adrian Popa a fost impins in careu la acea faza, iar lovitura de la 11 metri trebuia acordata indiscutabil.

De asemenea, fostul arbitru nu este atat de convins ca penaltiul primit de Dinamo, din care echipa a egalat, a fost acordat corect.

A fost cel putin o faza controversata, in minutul 19, ala un presupus fault in careu, asupra lui Adi Popa. Care este opinia dvs, s-ar fi impus penalti?

Nu este presupus, este un fault clar, jucatorul dinamovist il impinge cu mainile, deci este o impingere neregulamentara, care se sanctioneaza cu lovitura libera directa. Fiind in suprafata de pedeapsa, 11 metri. Nu sunt comentarii. Cine spune ca a fost umar la umar, nu... Umar la umar este un atac regulamentar, dar nu a fost nici vorba de umar la umar.

Atunci arbitrul poate sa fi simtit o presiune ca ar fi dat a doua lovitura de la 11 metri pentru Steaua in primele 20 de minute, intr-un derbi?

E greu sa stii ce e in mintea unui arbitru, a unui om, fie el si arbitru, in fractiunea aia de secunda. El stie cel mai bine cum s-a simtit, cum a apreciat, dar oricum n-a apreciat corect.

Arbitrajul, in afara de aceasta greseala, cum vi s-a parut? Au mai fost alte scapari?

N-as putea sa spun ca au fost alte scapari, decat ca mai e faza de discutat in care se acorda penalti pentru Dinamo, o faza mai mult decat discutabila. Nu orice punere de mana... Trebuie sa il traga, sa il impinga. Mana pe un adversar, daca o pui, nu e la baschet. Poti sa pui mana, dar depinde ce ai facut cu mana - l-ai tras, l-ai impins, l-ai scos de sub minge.

Sunt multe lucruri care se iau in seama. Eu pe imagini n-am vazut ca a fost 11 metri, dar probabil daca el a fost acolo si a vazut, e alta discutie. Nu tot ceea ce nu vedem la televizor si nu observam noi la reluari nu putem spune ca am vazut bine, pentru ca poate sa fie un unghi pe care nu l-au prins camerele tv.

Daca vorbim de gradul de uniformitate aplicat regulilor jocurilor, nu se cade, adica nu dai penalti la Popa si dai penalti aici, mai mult decat discutabila o asemenea apreciere, nu e o apreciere uniforma a regilor jocurilor.

A fost acel spectacol al suporterilor de la inceputul meciului, de 10 minute. Ar fi trebuit sa nu se amane inceputul meciului? Ce ar fi trebuit sa faca arbitrul atunci, in situatia aia?

N-avea ce sa faca, pentru ca era o regie de prea mare amploare si erau 'culpabili' organizatorii, au stins lumina. Ce putea sa faca arbitrul, sa dea drumul la lumina, sa se duca sa se urce pe instalatii? Adica trebuie sa consemneze in raport ce s-a intamplat si comisiile sa decida.

Jocul trebuia sa inceapa la ora stabilita. Nota bene: exceptionala coregrafia, dar era bine daca o faceau cand incepea jocul, dar nu putea sa intrerupa lumina cand incepea jocul. Sunt multe lucruri de discutat aici, chit ca a fost placut, dar nu tot ce e placut e si regulamentar.

V-a amintit coregrafia asta de un eveniment de acum aproape 20 de ani? Ma refer la derbiul Steaua - Dinamo din 1997, din Ghencea, pe care l-ati arbitrat, cand fanii dinamovisti au incendiat peluza.

Pai da, decat sa dai foc la tribune, mai bine stingi lumina. E de preferat.

A fost un penalti acordat in secunda 8. Ati mai trait asa ceva, atat de repede un penalti, cel putin intr-un meci de o asemenea improtanta?

A mai fost la un Campionat Mondial, daca tin minte, intr-o faza asemanatoare, in primul minut. Dar 11 metri este cand este, nu poti sa alegi minutul cum ii convine arbitrului, s-a intamplat faza clara de penalti si acolo a dat penalti, un penalti clar. Se putea vedea de oriunde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Adrian Porumboiu arbitraj Dinamo Steaua, #Porumboiu penaltiuri Dinamo Steaua, #Hategan penalti Dinamo Steaua, #arbitraj Dinamo Steaua, #greseli arbitraj Dinamo Steaua , #Steaua
Comentarii