Istoria blaturilor dintre Steaua si Dinamo

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 18:04
2423 citiri
Istoria blaturilor dintre Steaua si Dinamo

"Derbiul Romaniei", Steaua-Dinamo sau Dinamo-Steaua, a provocat intotdeauna pasiuni uriase iar presiunea pusa pe jucatori a fost mai mereu una considerabila, conducatorii si suporterii dorindu-si victoria in fata marei rivale.

Cu toate acestea, cateva intalniri din istorie au iscat intrebari serioase, nu putini fiind cei care au acuzat aranjamente intre "granzii" din Bucuresti.

Directorul tehnic al "ros-albilor", Cornel Dinu, recunoaste ca in ultimii 20 de ani au existat doua dispute "cu cantec".

"Sunt doar doua meciuri discutabile in intreaga istorie a derbiului: in 1991 un Dinamo - Steaua cu Halagian la Dinamo, cand se intelesesera pentru un meci nul si a iesit altceva si apoi in 1998-1999. Era o chestie de prietenie atunci, de intelegere, 2-3 jucatori de la Steaua erau mai interesati sa castigam noi titlul decat Rapid.

A fost o lovitura libera batuta de Iftodi pe linga poarta, desi Ritli lasase coltul scurt liber. E singura faza interpretabila", a marturisit Dinu la sport.ro.

"Procurorul" face referire mai intai la derbiul jucat in data de 05 Mai 1991. Dinamo castigase partida tur cu scorul de 1-0 si apropiatii gruparii din Stefan cel Mare vorbeau pe la colturi ca returul se va incheia la egalitate. Lucrurile nu au stat insa asa, Steaua castigand tot cu 1-0, cu un gol marcat in partea secunda.

Urmatoarea partida "dubioasa" s-a jucat in data de 15 Mai 1999. Dinamo se lupta pentru titlu cu Rapid si avea mare nevoie de victorie. Dupa un meci in care cei de la Steaua s-au "straduit" sa nu ii deranjeze prea mult pe rivali, portarul "ros-albastrilor" a hotarat sa le dea o alta mana de ajutor dinamovistilor.

Zoltan Ritli, goalkeeperul de atunci, si-a asezat zidul intr-o maniera cel putin curioasa, lasand jumatate de poarta goala la o lovitura libera executata in ultimele minute. Iftodi, care peste numai un an urma sa imbrace tricoul Rapidului, a sutat insa aiurea si partida s-a terminat la egalitate.

Derbiul dintre Dinamo si Steaua, din etapa a 22-a a Ligii I, va avea loc miercuri, de la ora 20:30.

Partida va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

In tur, pe stadionul din Bulevardul Ghencea, Dinamo s-a impus cu 1-0, dupa un gol marcat de Gabriel Tamas.

M.D.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#derbi Steaua Dinamo, #blaturi Steaua Dinamo, #istorie Steaua Dinamo, #cornel dinu , #Steaua