Sondaj Ziare.com: Cine va castiga derbiul Dinamo-Steaua?

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 15:01
3013 citiri
Sondaj Ziare.com: Cine va castiga derbiul Dinamo-Steaua?

Meciul Dinamo-Steaua sau "unicul derbi", asa cum este numit, se va disputa duminica seara, incepand de la ora 20:30, pe arena din Soseaua Stefan cel Mare.

"Daca batem Steaua, nu mai conteaza pe ce loc terminam", spune Cristi Borcea si cam la fel gandesc si suporterii celor doua mari rivale bucurestene, pentru care intalnirea directa este punctul culminant al sezonului.

Derbiul o gaseste pe Dinamo intr-o postura dificila, cu trei infrangeri consecutive si intr-o situatie materiala proasta. Nici pozitia din clasament nu este prea buna, doar locul 7, cu 14 puncte.

De partea cealalta, Steaua vine dupa doua meciuri bune, in care si-a impresionat suporterii: 3-3 cu Napoli si 4-2 cu Sportul Studentesc. In clasamentul Ligii I, "ros-albastrii" sunt pe pozitia a 4-a, cu 18 puncte.

Va fi cel de-al 123-lea meci intre cele doua echipe. Pana acum, Dinamo a castigat 43 de intalniri, 45 s-au terminat la egalitate, iar celelalte 34 de partide au fost castigate de gruparea din Bulevardul Ghencea.

Primul meci intre Dinamo si Steaua a avut loc pe 21 noiembrie 1948 si a fost castigat de Dinamo cu 1-0, iar ultimul s-a disputat in primavara, castigat tot de "caini", cu 2-0. In ceea ce priveste ultimul succes al "ros-albastrilor" pe stadionul Dinamo, acesta s-a petrecut pe 22 august 2004 (scor 1-0).

5-0 a fost cea mai mare diferenta de scor, realizata de doua ori, in ambele cazuri in favoarea Stelei.

Echipe probabile

STEAUA: Tatarusanu - Bonfim, Geraldo, Abrudan, Latovlevici - Apostol, Ricardo - Nicolita, Stancu, Tanase - Kapetanos.

DINAMO: Dolha - Rubio, Moti, Scarlatache, Bordeanu - Torje, Ad. Cristea, N'Doye, Munteanu - Niculae, Danciulescu.

Derbiul dintre Dinamo si Steaua, din etapa a 11-a a Ligii I, va avea loc duminica, de la ora 20:30 si va fi transmis, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Pana atunci, site-ul Ziare.com va invita sa raspundeti la intrebarea:

#sondaj Dinamo Steaua, #derbi Dinamo Steaua, #Dinamo Steaua etapa 11 , #Steaua