Steaua a pierdut fara drept de apel derbiul cu Dinamo (Video)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 17 Martie 2010, ora 22:20
14545 citiri
Steaua a pierdut fara drept de apel derbiul cu Dinamo (Video)
Foto: stelisti.ro

Steaua a pierdut fara drept de apel "derbiul Romaniei", cu Dinamo, "cainii" impunandu-se lejer, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, golurile fiind marcate de Marius Alexe si Andrei Cristea.

Dinamo a inceput meciul in forta. Baietii lui Talnar au speculat inexactitatile din defensiva adversarilor si au amenintat serios poarta lui Zapata. Andrei Cristea si Marius Alexe au facut ce au vrut in cele doua benzi si numai lipsa de concentrare la finalizare a facut ca scorul sa ramana egal, gazdele ratand trei mari ocazii.

Dupa forcingul "ros-albilor" din startul intalnirii stelistii au echilibrat usor-usor meciul, insa formatia pregatita de Mihai Stoichita a platit in continuare tribut unui mijloc ineficient, Plesan si Toja fiind practic inexistenti in fata senegalezului N'Doye.

Inevitabilul s-a produs cu 5 minute inainte de finalul primei reprize. Dupa ce au dominat terotorial o buna parte e joc, dinamovistii au deschis scorul in urma unei faze extrem de simple: Bostina a centrat de pe partea dreapta, Lucian Goian a prelungit pe spate iar tanarul Marius Alexe l-a executat pe Zapata cu o lovitura de cap, profitand de lipsa de reactie a apararii Stelei.

Formatia din bulevardul Ghencea a avut o scurta tresarire de orgoliu si Kapetanos a ratat o ocazie buna, insa per total, evolutia Stelei din prima repriza a fost mult sub asteptari, jucatori ca Parpas, Golanski, Toja sau Plesan lipsind cu desavarsire din joc.

Nemultumit de evolutia mijlocului, dar si a apararii, Stoichita a mutat la pauza scotandu-l de pe teren pe Plesan si introducandu-l pe Eugen Baciu. Acesta a facut apoi cuplu in centru defensivei cu Parpas in timp ce Ovidiu Petre a urcat pentru a intari mijlocul terenului.

Steaua a echilibrat bine jocul in repriza secunda, elevii lui Stoichita avand un randament mult mai bun fata de prima parte. La finalul primelor 60 de minute "Lippi" a mutat din nou, introducandu-l pe gazon pe Romeo Surdu in locul fundasului Petre Marin, tehnicianul Stelei optand pentru un nou sistem de joc, 3-4-3.

Numai un minut a rezistat strategia lui Stoichita, polonezul Golanski fiind eliminat dupa un fault din postura de ultim aparator.

Cu doar doi fundasi autentici pe teren, Baciu si Parpas, plus Nicolita reprofilat in aparator, Steaua a trait periculos, tremurand la fiecare atac advers.

Dinamo a marcat si golul de 2-0 in finalul meciului, dupa o gafa de zile mari a stelistilor. Baciu a pasat aiurea inapoi, catre Zapata, balonul a sarit dintr-o brazda de pe gazon si l-a pacalit pe portarul columbian, Andrei Cristea ramanand practic singur cu poarta goala, el punctand fara batai de cap.

Chiar daca au fortat macar golul de onoare, stelistii s-au zbatut fara sanse reale, fiind invinsi lamentabil in al 122-lea derbi cu Dinamo.

Intalnirea dintre Dinamo si Steaua a fost transmisa in formal LIVE Text pe site-ul Ziare.com iar mai jos aveti rezumatul intalnirii.

Desfasurarea meciului:

Finalul meciului! Dinamo se impune cu scorul de 2-0!

Min.95 Lucian Goian este avertizat si el cu cartonas galben.

INFO: De la margine s-au aratat 4 minute de prelungire.

Min.89 Zapata se joaca din nou cu focul si a fost aproape de a gresi din nou.

Min.86 Dinamo este din nou aproape de gol la o centrare buna expediata de Bratu.

Min.82 GOOL DINAMO !!! Gafa monumentala la Steaua: Baciu paseaza catre Zapata, balonul sare din gazon si portarul Stelei rateaza degajarea iar Andrei Cristea inscrie cu poarta goala!

Min.80 Ultima schimbare si la Dinamo: Florin Bratu intra in locul lui Marius Niculae.

Min.77 Ultima schimbare la Steaua: Pepe Moreno intra in locul lui Szekely.

Min.76 Schimbare Dinamo: Kone intra in locul lui Bostina.

Min.73 Szekely isi incearca norocul cu un sut de la distanta, mult peste poarta.

Min.70 Prima Schimbare Dinamo: Adrian Cristea intra in locul lui Torje.

Min.66 Cristea scapa spre poarta lui Zapata, Golanski il faulteaza in postura de ultim aparator si vede direct cartonasul rosu.

Min.64 Stoichita muta din nou: Il scoate pe Petre Marin si il introduce pe teren pe Romeo Surdu.

Min.62 Golanski este avertizat cu un cartonas galben pentru o talpa la N'Doye.

Min.59 Faza incalcita de atac a dinamovistilor finalizata cu sutul anemic expediat de Scarlatache.

Min.56 Capitanul lui Dinamo, Marius Niculae, se resimte dupa un duel aerian cu Parpas.

Min.51 Marius Niculae suteaza inselator, cu pamantul, dar Zapata respinge in corner.

Min.50 Torje sprinteaza in banda, il depaseste in viteza pe Parpas si centreaza in centrul careului, de unde stelistii resping in corner.

Min.47 Steaua incepe in atac, insa Nicolita centreaza dezamagitor si Pulhac degajeaza terenul.

Min.46 Alexe primeste si el un cartonas galben.

Min.46 A inceput repriza secunda.

INFO: Prima schimbare la Steaua: Baciu intra in locul lui Plesan.

__________________

Finalul primei reprize !!!

Min.44 Pulhac si Szekely vad la randul lor cartonase galbene pentru o disputa nesportiva.

Min.41 Plesan centreaza de la distanta pentru Kapetanos, grecul trimite bine, dar mingea se duce pe langa poarta.

Min.40 GOOL DINAMO !!! Bostina centreaza bine, Lucian Goian prelungeste pe spate si tanarul Alexe il invinge pe Zapata cu o lovitura de cap!

Min.38 Bostina este avertizat cu cartonas galben deoarece a executat o lovitura libera inainte de fluierul arbitrului.

Min.37 Kapetanos a deviat excelent pentru Bogdan Stancu, insa tanarul atacant al Stelei se afla in pozitie de off-side.

Min.32 Toja vede primul cartonas galben al meciului pentru un fault la N'Doye.

Min.30 Cristea sprinteaza pe partea dreapta, centreaza bine in careu, Parpas are o interventie de cascadorii rasului si mingea ajunge la Alexe, care suteaza insa slab, fara probleme pentru Zapata.

Min.24 Marius Niculae e lansat foarte bine in adancime, atacantul preia mingea insa se balbaie in momentul pasei si faza se stinge.

Min.23 Steaua a echilibrat partida, forcingul dinamovistilor din debut stingandu-se.

Min.18 Szekely receptioneaza o pasa buna la 16 metri, incearca un sut insa balonul se transforma in centrare, Nicolita ratand de putin intalnirea cu balonul.

Min.16 Prima ocazie a Stelei: Petre Marin il lanseaza in adancime pe Kapetanos, grecul incearca sa agate balonul, dar Dolha iese bine si retine.

Min.11 Alexe scapa din nou singur cu Zapata, dar pentru a doua oara suteaza imprecis, pe langa poarta. Steaua e in corzi !!!

Min.8 O noua ocazie uriasa pentru Dinamo: Alexe a scapat spre poarta lui Zapata, insa balonul sutat de tanarul "caine" a trecut pe langa poarta!

Min.4 Mari ocazii pentru Dinamo !!! Mai intai Cristea se distreaza cu Parpas si centreaza in fata portii, iar jumatate de minut mai tarziu acelasi Andrei Cristea reia din interiorul careului la o palma de bara!

INFO: Spectacol in tribune: Fanii gazdelor afiseaza o multime de stegulete "ros-albe"

Min.1 A inceput derbiul !!!

INFO: Fotbalistii lui Dinamo au prezentat un mesaj de sustinere pentru tanarul Dragos Grigore, accidentat serios in etapa precedenta.

INFO: Cei 22 de jucatori si brigada de arbitrii au intrat pe teren

Echipele de start:

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Goian, Moti, Pulhac - Torje, N'Doye, Bostina, Alexe - Niculae, Andrei Cristea.

Antrenor: Cornel Talnar

Steaua: Zapata - Golanski, Ov.Petre, Parpas, Marin - Szekely, Toja, Plesan, Nicolita - Stancu, Kapetanos.

Antrenor: Mihai Stoichita

Arbitri: Alexandru Tudor - Cristian Nica, Aurel Onita - Mugurel Draganescu.

Observatori: Gheorghe Constantin si Octavian Goga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dinamo Steaua, #Dinamo Steaua live, #derbi Dinamo Steaua, #Steaua invinsa Dinamo, #Dinamo victorie derbi Steaua , #Steaua