De ce a fost Dinamo interzisa in cupele europene - explicatiile oficiale

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 20:02
4454 citiri
De ce a fost Dinamo interzisa in cupele europene - explicatiile oficiale
Foto: fcdinamo.ro

Dinamo Bucuresti nu a primit licenta UEFA pentru a juca in sezonul viitor in cupele europene, deoarece nu a iesit la timp din insolventa, a explicat luni Federatia Romana de Fotbal intr-un comunicat al Administratiei de licentiere.

Potrivit comunicatului, clubul Dinamo nu a respectat principul continuitatii activitatii financiar-contabile si principiul tratamentului egal al solicitantilor de licenta.

Dinamo este singurul club din Liga I care nu a primit licenta UEFA dintre cele noua grupari care au depus cereri in acest sens. Procesul de licentiere a cluburilor care au solicitat licenta de participare la competitiile de club UEFA s-a incheiat vineri pe plan national.

In cazul clubului Dinamo 1948 SA, Comisia de apel a mentinut hotararea instantei de fond de refuzare a acordarii licentei UEFA.

FRF a oferit clarificari dupa reactiile publice provocate de aceasta decizie.

"Cum UEFA nu poate impune regulile sale si pentru competitiile nationale, fiecare federatie nationala a fost libera sa stabileasca regulile de licentiere a cluburilor, pentru competitia interna din care cluburile sunt eligibile sa participe la competitiile UEFA in sezonul urmator, pe baza coeficientului de tara", se arata in comunicatul Administratiei de licentiere.

FRF nu a adoptat regula refuzarii licentei de participare la Liga I cluburilor in insolventa si retrogradarea acestora in Liga a 2-a pana la revenirea la starea de solvabilitate, astfel incat un club in insolventa la inceputul sezonului de Liga I, sa iasa din insolventa in timpul sezonului si sa solicite licenta UEFA pentru stagiunea urmatoare.

"Precizam ca un club aflat in insolventa nu respecta principiul continuitatii activitatii financiar-contabile, de la solicitarea intrarii in procedura insolventei si pana la confirmarea planului de reorganizare. De asemenea, in perioada de insolventa datoriile clubului sunt inghetate iar, prin planul de reorganizare, acestea se pot diminua substantial. Mai mult, clubul aflat in insolventa are parte (legal) de un tratament preferential fata de cluburile solvabile cu care concureaza pentru ocuparea unui loc eligibil de participare la competitiile de club UEFA, in sezonul urmator", mentioneaza comunicatul.

"Se incalca astfel doua principii esentiale ale regulamentului de licentiere a cluburilor: principiul continuitatii activitatii financiar-contabile si principiul tratamentului egal al solicitantilor de licenta.

Sesizand o posibila incalcare a principiilor de mai sus, UEFA a introdus precizarea ca, si in situatia in care un club nu mai primeste protectie fata de creditori la data luarii deciziei privind licentierea, licenta UEFA pentru sezonul urmator trebuie refuzata", a explicat Administratia de licentiere.

"In acest fel se asigura ca, cel putin cu un sezon competitional inainte de a putea participa la competitiile europene, clubul, revenit la starea de solvabilitate, respecta principiile de baza ale regulamentului de licentiere", mai precizeaza comunicatul.

Decizia Comisiei de apel poate fi atacata cu recurs la TAS in 10 zile de la comunicare, respectiv pana la data de 2 mai 2016, a indicat vineri FRF. Decizia TAS trebuie comunicata pana la data de 31 mai 2016 si este irevocabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dinamo exclusa cupele europene , #stiri Dinamo