Dinamo, sanctionata pentru incidentele de la derbiul cu Rapid

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 17:19
1397 citiri
Dinamo, sanctionata pentru incidentele de la derbiul cu Rapid

Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti a amendat FC Dinamo cu suma de 30.000 de lei, deoarece la meciul cu Rapid, disputat, luni, pe Arena Nationala, nu a luat toate masurile legale pentru preintampinarea unor incidente.

Clubul Dinamo, in calitate de organizator, a fost sanctionat cu aceasta suma deoarece nu a respectat alineatul 2, litera b, care prevede obligatia "sa nu permita accesul persoanelor carora le-a fost interzisa intrarea la asemenea genuri de manifestari, al persoanelor care se afla in stare vadita de ebrietate sau se afla, in mod evident, sub influenta substantelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel (...), precum si al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuala de genul celor prevazute la alin. (1) lit. r);".

Tot la acest meci, unui numar de cinci persoane le-au fost intocmite actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire a materialelor pirotehnice in incinta arenei sportive, conform art. 35, alin. 1 din Legea nr. 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor sportive cu modificarile si completarile aduse de Legea 10 din 2012.

Unei persoane i-au fost intocmite actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, conform art. 39, alin. 3 din Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor sportive cu modificarile si completarile aduse de Legea 10 din 2012.

Totodata, Jandarmeria a aplicat noua sanctiuni contraventionale in cuantum total de 3.800 lei.

Firma de paza va fi sanctionata cu amenda in valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea masurilor stabilite in planul de actiune.

Prima bataie intre suporteri din istoria National Arena

Suporterii rapidisti care stateau la Tribuna a II-a au fost identificati de cei dinamovisti si luati la bataie. Giulestenii au fugit spre Peluza Sud, unde se afla galeria Rapidului, la inelul al doilea.

Rapidisti din peluza au auncat petarde catre Tribuna a II-a, acestea explodand in mijlocul suporterilor dinamovisti. Circa 50 de fani "alb-rosii" de la Peluza Nord s-au indreptat spre zona unde a avut loc incidentul.

Fanii rapidisti au continuat sa arunce petarde dupa debutul meciului si au aprins torte. La randul lor, dinamovistii au acoperit toata Peluza Nord cu un banner care infatisa doi caini si au aruncat peste 15 petarde sub aceasta panza pentru a nu fi identificati de jandarmi.

Dinamo se impune in derbiul restant cu Rapid

Echipa Dinamo Bucuresti a invins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formatia Rapid Bucuresti, intr-un meci restanta din etapa a 4-a a Ligii 1, disputat pe Arena Nationala

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dinamo sanctiuni derbi Rapid, #Jandarmerie amenda Dinamo, #derbi Dinamo Rapid, #Dinamo Rapid Liga 1 , #stiri Dinamo